Влада

Обласна рада хоче додати до переліку об’єктів, які підлягають приватизації, комплекс будівель біля собору в центрі Житомира

24 April 2023, 14:59

Обласна рада збирається внести зміни у рішення про затвердження переліків об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, які підлягають приватизації, додавши комплекс будівель площею 1511,9 на вул.Київська, 12 у Житомирі.

Відповідний проєкт рішення сесії, підготовлений після розгляду заяви Релігійної громади Свято-Михайлівського кафедрального собору м. Житомира УПЦ (Православної церкви України) від 6 квітня 2023 року, 21 квітня оприлюднений на сайті облради.

Зауважимо, що в затвердженому рішенням сесії облради 19 вересня 2013 року переліку об’єктів, які підлягають приватизації, був комплекс споруд (двоповерхова адміністративна будівля, збірний пункт, гаражі) м. Житомир, вул. Київська, 12, який перебував на балансі комунальної установи по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради. Але в березні 2016 року це рішення разом з переліком втратило чинність.

Цікаво що сама релігійна громада Свято-Михайлівського собору має юридичну адресу вул.Київська, 18 (будівля собору).

Скріншот проєкту рішення сесії облради

На сесії 16 березня цього року обласна рада проголосувала за доповнення переліку об’єктів, які підлягають приватизації, майном колишнього будинку-інтернату в селі Іванків; майновим комплексом спортивно-оздоровчої бази в селі Березино, майновим комплексом на вул. Грушевського, 100 у Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, станом на початок квітня 2023 року в Житомирській міській раді почали вивчати архіви для встановлення власників храмів, де проводять службу УПЦ МП. Після сесії Житомирської міської ради 21 квітня мер Сергій Сухомлин розповідав, що майнові комплекси храмів належать релігійним громадам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада приватизація вул.Київська собор  
Матеріали по темі