Влада

Житомирська облрада хоче дозволити приватизацію спортбази та будівель ліквідованого інтернату, потенційні покупці вже є

13 March 2023, 10:30

Житомирська обласна рада збирається додати до переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, які підлягають приватизації ще два великі об’єкти.

Відповідні проєкти рішень сесії 13 березня оприлюднили на сайті облради.

«Розглянувши заяву ТОВ «Укр – Ленд» від 14.02.2023 № 12, враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань бюджету та комунальної власності обласна рада вирішила внести зміни у рішення Житомирської обласної ради від 25.06.2020 № 1963 «Про затвердження переліків об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, які підлягають приватизації», зі змінами, доповнивши таблицю «Перелік об’єктів нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, які підлягають приватизації» додатка 1 до рішення пунктом 17», - йдеться у проєкті рішення.

Зауважимо, що за вказаною адресою знаходився обласний спеціальний будинок-інтернат, рішення про ліквідацію якого обласна рада ухвалила наприкінці 2021 року: на сесії 16 грудня 2021 року депутати проголосували за припинення комунальної установи «Обласний спеціальний будинок-інтернат» Житомирської обласної ради шляхом приєднання до комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради.

Звернення до обласної ради направило ТОВ «Укр – Ленд», яке займається вирощуванням зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур, власником підприємства є Покотило Микола Олександрович, якому належить ще кілька підприємств, зокрема, ПОСП «Іванківське», якому в лютому 2020 року розпорядженням голови ОДА Віталія Бунечка надали дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду орієнтовною площею 3 га та 2,4 га для рибогосподарських потреб.

Ще один проєкт рішення сесії стосується майнового комплексу спортивно-оздоровчої бази в селі Березино, яка перебуває на балансі комунального закладу «Житомирська обласна школа вищої спортивної майстерності» Житомирської обласної ради.

З приводу цього об’єкту облрада отримала 2 березня 2023 року звернення від ТОВ «Футбольний клуб “Полісся”», яке належить Геннадію Буткевичу – співвласнику мережі магазинів «АТБ». На спортивній базі в селі Березина під Житомиром впродовж кількох останніх років базується футбольний клуб «Полісся».

Нагадаємо, у листопаді 2020 департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА уклав договір з ТОВ «Міттел» на завершення реконструкції футбольного поля в селі Березина (територія Житомирської обласної школи вищої спортивної майстерності за 3,08 млн грн. В грудні цього ж року департамент регіонального розвитку ОДА провів тендер вартістю 3,5 млн грн на реконструкцію будівлі готелю майнового комплексу спортивно-оздоровчої бази Житомирської обласної школи вищої спортивної майстерності, що знаходиться у селі Березино, але договір так і не уклали і торги скасували, хоча 47 тис. грн за проєкт заплатили.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська обласна рада 6 березня отримала лист від Служби безпеки України щодо передачі їм санаторію «Дениші» та земельної ділянки під ним: звернення 3 березня підписав заступник голови СБУ Олександр Якушев (звільнений з посади указом президента від 06.03.2023), бюджетна комісія облради не заперечує проти передачі санаторію в державну власність.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада приватизація інтернат спортбаза ФК "Полісся" 
Матеріали по темі