Події

За добу рятувальники загасили 4 пожежі: у Коростенському районі горіло листя та сміття біля цвинтаря, у Житомирі – трава біля дороги

24 April 2023, 16:37

Упродовж минулої доби на території регіону виникло чотири загоряння сухої трави. Пожежі сталися у Коростенському районі та у Житомирі.

Про це 24 квітня повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Житомирській області.

«Так, вчора о 11:44 до Служби порятунку “101”надійшло повідомлення про загоряння сухостою на відкритій території біля цвинтаря у с. Лугінки Лугинської територіальної громади Коростенського району. По прибуттю рятувальників до місця виклику з’ясувалося, що горить сухе листя та сміття, що зібрали напередодні селяни на могилках. Існувала загроза поширення вогню на кладовище, до якого вогонь підійшов майже впритул. Менш ніж півгодини знадобилося бійцям ДСНС для ліквідації загоряння. Внаслідок надзвичайної події вогнем знищено 0,5 га сухостою. Подальшого розповсюдження полум’я вогнеборці не допустили. Попередньо встановлено, що причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем. Крім того, рятувальники загасили сухостій, що зайнявся на відкритій території поблизу залізничної дороги у Житомирі, там вогнем пройдено 1 га території», - йдеться в повідомленні.

Наразі остаточні обставини та причини даних надзвичайних подій встановлюються фахівцями.

Нагадаємо, 25 березня упродовж доби на території області рятувальниками ліквідовані 14 займань минулорічного сухостою, стерні та чагарників, що виникали поблизу населених пунктів та в їх межах, загалом вогнем пройдено майже 5 га території.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС рятувальник пожежа трава 
Матеріали по темі