Суспільство

У Житомирській області для участі в НМТ зареєструвалося майже на 2 тисячі випускників більше, ніж торік

5 May 2023, 14:10

Майже 10 тисяч випускників у Житомирської області успішно зареєструвалися на НМТ.

Про це 5 травня повідомила пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації.

«Третього травня завершилась реєстрація для участі у національному мультипредметному тесті. Наразі регіональними центрами, зокрема Вінницьким регіональним центром оцінювання якості освіти, продовжується опрацювання остаточних даних, які незабаром будуть оприлюднені», – йдеться у повідомленні.

Загалом у всіх громад Житомирщини зареєстровано 9854 учасників. Згідно з офіційними даними, це на 1746 вступників більше, ніж минулого року.

В ОВА нагадують, що цього року обов’язковими предметами для проходження НМТ є українська мова та математика, третій предмет учасники обирають самостійно. Вибираючи предмет додаткового блоку, вступники віддали перевагу історії України й іноземним мовам.

З них випускники Житомирщини обрали:

• історію України – 6061 (61,5%);

• англійську мову – 2165 (22%);

• біологію – 1373 (13,9%);

• фізику – 169 (1,7%);

• хімію – 79 (0,8%).

«Звертаємо увагу наших учнів! У разі, якщо надано неповний пакет документів або копії неналежної якості, вступник отримає сповіщення про необхідність виправити недоліки. Усунути помилки і повторно надіслати копії документів на перевірку до регіонального центру потрібно буде якнайшвидше, не пізніше 07 травня», – наголошують в ОВА.

Також до 07 травня в персональному кабінеті можна змінити навчальний предмет додаткового блоку чи населений пункт в Україні або за кордоном для проходження тестування. Також вступник може виявити потребу у складанні НМТ під час додаткової сесії.

Як повідомляв Житомир.info, 15 червня 2022 року пресслужба ОВА інформувала, що у Житомирській області для участі у НМТ зареєструвалися 7 332 абітурієнти, однак свою участь у національному мультипредметному тесті підтвердив 6671 абітурієнт.

18 серпня 2022 року журналісти Житомир.info дізнавалися, як випускники житомирських шкіл складали національний мультипредметний тест та скільки з них набрали 200 балів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тест НМТ абітурієнт випускник  
Матеріали по темі