Суспільство

Вітання від бригад з Житомирської області до Дня матері

14 May 2023, 13:43

До Дня матері 14 травня на Facebook-сторінках трьох славетних бригад з Житомирської області розміщені вітання.

95-а окрема десантно-штурмова бригада виклала фото житомирських десантниць, яких вдома чекають їхні діти.

«Наша 95-а окрема десантно-штурмова бригада вітає всіх матерів, які одягли однострій та захищають країну. На фото Житомирські десантниці, яких вдома чекають їхні дітки. Як говорять самі жінки-військові, вони пішли на фронт, щоб захистити мирне та вільне майбутнє для всіх дітей України. Також в цей день низько вклоняємося всім матеріям, чиї сини та дочки зараз боронять країну від російського окупанта, та чиї діти відали свої життя у битві за вільну країну. Слава ДШВ! Слава Україні!», - йдеться у дописі (фото внизу новини).

30-а окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького опублікувала текст капелана, отця Олександра.

Помолімося за всіх матерів України! Сьогодні – День матері.

Мати – як багато сенсів і почуттів вміщує це коротке слово. В ньому – все: безмежна жертовна любов, добро і ласка, найтепліші обійми і найрідніші очі, лагідна посмішка і надійний захист, рідна домівка і найсмачніший хліб, найцікавіші казки і безтурботне дитинство... Допоки живе мати, ми є дітьми.

Сьогодні в Україні відзначають День матері. Вони, як ніхто інші, переживають найстрашніші часи жорстокої війни, рятуючи й ховаючи від куль своїх дітей, турбуючись про рідних, близьких... Материнське серце разом з воїнами на фронті. Воно – завжди поруч з пораненими у шпиталях, з тими, хто опинився в полоні, з тими, кого катують люті росіяни...

Сукупно "материнське серце" всіх українок сьогодні дуже вистраждане, зранене й болить – не лише за рідних дітей, а й за інших, бо для них чужих дітей не буває. Але, попри страждання, біль і страх, у ньому ніколи не згасає вогник співчуття і любові, який зцілює рани і дарує надію, дає сили жити, оберігати, допомагати тим, чиє життя ввірене їм Господом.

Материнська любов – дивовижне почуття, не схоже ні яке інше. Матері завжди оберігають своїх дітей з самого народження, прощають і люблять так, як ніхто в світі. Діти бережіть своїх матерів, адже мати, яка дарує вам тепло і ласку, зігріває добрим словом – одна, іншої вже не буде. Пам’ятайте про це і ніколи не забувайте вітати з Днем матері.

Помолімося за всіх матерів України! Нехай Господь береже їх, а Матір Божа покриває Своїм чесним омофором від усіх бід й усякого зла.

26-а артилерійська бригада ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича розмістила відео вітання мамам від бійців.

«Від імені захисників та захисниць нашої бригади вітаємо наших матусь зі святом і зичимо довгих років життя при гарному здоров'ї та в сімейному затишку. Дякуємо вам, рідні, за тепло сердець, молитви, виплакані сльози та недоспані ночі і віру в нас, своїх дітей», - йдеться у підпису до відео.

Нагадаємо, минулого року у Житомирі 5 травня на Новому бульварі організували майстер-класи для дітей: до Дня матері, який відзначається у другу неділю травня, юні художники вчилися малювати квіти, орнаменти та птахів, щоби потім подарувати свої роботи матусям.

Довідка про свято: Започаткувала це свято американка Анна Джарвіс, яка 9 травня 1905 року втратила свою матір. Ця велика втрата надихнула її на велику подвижницьку працю: вона написала тисячі листів до державних чиновників, політиків, священиків, щоб ті прийняли державне рішення і один день на рік присвятили матерямтаким чином суспільство мало б віддати шану найдорожчій людині на світі, якою є Мати. 1910 року губернатор американського штату Західна Вірджинія видав прокламацію про святкування Дня матері. Громадський рух поширювався усіма штатами Сполучених Штатів Америки, і у 1914 році Президент Вільсон підписав резолюцію Конгресу, в якій День матері було оголошено державним святом. Невдовзі 43 держави світу теж приєдналися до цього руху. В Україні офіційно святкують День матері у другу неділю травня з 1999 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День матері 95 бригада 30 бригада 26 бригада вітання мати 
Матеріали по темі