Влада

На професійну адаптацію ветеранів та членів їх сімей Житомирській області з держбюджету виділяють 1,5 млн грн

17 May 2023, 15:27

Під головуванням заступника начальника Житомирської ОВА Віктора Градівського 17 травня відбулася нарада щодо допомоги у працевлаштуванні особам, звільненим з військової служби.

Про це повідомляє пресслужба обласної військової адміністрації.

Зазначається, що учасники наради розглянули низку питань, зокрема:

надання послуг структурними підрозділами Житомирського обласного центру зайнятості ветеранам війни, звільненим з військової служби;

професійна адаптація осіб, які звільнені з військової служби та членів їх сімей;

надання державної цільової підтримки деяким категоріям громадян для здобуття професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти.

«Як було зазначено під час наради, наразі найбільшим попитом серед ветеранів мають курси підготовки та перепідготовки водіїв, комп’ютерної грамотності, програмування, іноземної мови. Професійне навчання здійснюється за денною, вечірньою, очно-заочною, дистанційною формою навчання, з відривом і без відриву від виробництва. Послуги з професійного навчання надаються в порядку черговості. Прийом заяв для отримання послуг з професійної адаптації здійснюється територіальними органами соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання ветерана», - йдеться у повідомленні.

На професійну адаптацію ветеранів та членів їх сімей Житомирщини з Державного бюджету України на 2023 рік передбачено 1,5 млн грн. За рахунок даних коштів планується охопити послугою понад 140 осіб. Загалом у Житомирській області обліковується понад 20 тисяч осіб, які мають статус учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни та були учасниками російсько-української війни.

Нагадаємо, 16 грудня 2022 року Мінветеранів інформувало про плани створення Центрів ветеранського розвитку в кожному регіоні України: пілотний проєкт вже реалізовувався у Вінниці, на черзі були Житомир та Львів.

Як повідомляв Житомир.info, в 2023 році Міністерство у справах ветеранів має намір створити загальнодержавну систему ветеранського менторства: планується, що у кожній громаді буде спеціально навчений фахівець, який опікуватиметься певною кількістю ветеранів задля їхньої якісної інтеграції до мирного життя.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОВА ветеран адаптація нарада професія 
Матеріали по темі