Влада

В Уряді визнали затримку виплат для ВПО і доручили негайно виправити ситуацію

22 May 2023, 17:43

Заборгованість по виплатах ВПО має бути невідкладно погашена.

Про це під час засідання Координаційного штабу з питань ВПО заявила віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук – повідомляє 22 травня пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«На необхідності негайного вирішення цього питання також наголосив на черговому засіданні Уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Переселенці не повинні страждати через розбіжності між окремими відповідальними відомствами. Затримка виплат створює соціальну напругу. Люди повинні отримувати виплати допомоги на проживання в чіткі строки. Адже для багатьох із них це єдине джерело доходу, переконана віцепрем’єрка», - йдеться у повідомленні.

За результатами наради Міністерству фінансів спільно з Мінсоцполітики доручено опрацювати питання щодо внесення змін до відповідної бюджетної програми з метою забезпечення внутрішньо переміщених осіб соціальними виплатами протягом другого виплатного періоду.

Нагадаємо, виплати для ВПО автоматично продовжені з 1 січня 2023 року: одержувачам соціальної допомоги не потрібно наново подавати заяви для продовження виплат, немає потреби відвідувати ЦНАПи чи інші органи, у тому числі соціального захисту. Їх продовжуватимуть автоматично на період дії воєнного стану.

Довідка: З березня 2022 року внутрішні переселенці, зареєстровані як ВПО, щомісяця отримують від держави допомогу на проживання в розмірі: 3 тис. грн – для дітей та осіб з інвалідністю; 2 тис. грн – для всіх інших осіб.

Як повідомляв Житомир.info, з 18 квітня 2023 року евакуація цивільних мешканців Донеччини проводиться до Житомирської області. Черговий евакуаційний поїзд з Донецької області прибув до Бердичева 21 травня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВПО переселенці виплата Верещук Мінреінтеграції заборгованість переселенець гроші 
Матеріали по темі