Місто

Для контролерів житомирських тролейбусів і трамваїв провели навчання з етики поведінки задля уникнення конфліктів у транспорті

25 May 2023, 12:12

З контролерами КП «Житомиртранспорт» міської ради провели навчання з етики поведінки з метою недопущення конфліктних ситуацій на міських транспортних маршрутах. Прецедентом став конфлікт, який 6 травня виник між контролеркою тролейбуса та дівчиною з інвалідністю.

Про це 23 травня повідомили на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

«На початку травня у мережі Facebook було виявлено повідомлення щодо стверджуваного порушення прав і свобод дитини з інвалідністю та дискримінації за ознакою інвалідності контролерами під час здійснення заходів контролю громадського транспорту в м. Житомир», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за реагуванням Уповноваженого Житомирська ОВА поінформувала про вжиті заходи:

- з метою врегулювання ситуації із сім’єю дитини налагоджено контакт;

- контролери КП «Житомиртранспорт» особисто попросили вибачення у дитини;

- для контролерів КП «Житомиртранспорт» проведено навчання з етики поведінки з метою недопущення конфліктних ситуацій на міських транспортних маршрутах у майбутньому.

У разі порушення/обмеження прав і свобод, неналежного реагування або відмови у наданні необхідної допомоги, громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які зазнали дискримінації за будь-якою ознакою, можуть звернутися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини:
- поштою або через скриньку за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008);
- через регіональні громадські приймальні Уповноваженого https://www.ombudsman.gov.ua/gromadski-prijmalni;
- електронною поштою: hotline@ombudsman.gov.ua;
- або зателефонувати на «гарячу лінію»: (тел.: 0 800 50 17 20, 044 299 74 08).

Про інцидент, який трапився в одному з житомирських тролейбусів, де контролерка оштрафувала дівчину з інвалідністю, дивіться у відеосюжеті «Суспільного від 10 травня 2023 року»:


Як повідомляв Житомир.info, з 1 липня 2023 року в Житомирі хочуть повністю відмовитися від кондукторів, натомість у контролерів побільшає роботи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомиртранспорт контролер тролейбус навчання конфлікт людина з інвалідністю Уповноважений  
Матеріали по темі