Події

У місті Житомирської області п’яний експоліцейський на Volkswagen скоїв ДТП, 10-річній дитині знадобилося медичне обстеження

30 May 2023, 13:21

В Андрушівці Житомирської області 29 травня п’яний водій скоїв ДТП.

Відео, на якому видно нетверезого керманича, оприлюднили у Facebook-спільноті «Андрушівка сьогодні».

Відповідно до інформації, викладеної у дописі, водій, який дозволив собі сісти за кермо у стані сп’яніння, – правоохоронець.

«Андрушівка. 29 травня 2023 року. Біля 17-00 поруч Податкової. За кермом "правоохоронець" відома в Андрушівці особь. Що не день то ПЯНЬ при.....за кермом», – зазначено у дописі (орфографію збережено).

На відео чути жіночий голос та обурливі коментарі про те, що в автомобілі перебувала дитина.


Відео з Facebook

За інформацією пресслужби ГУНП у Житомирській області, в салоні авто дійсно була дитина, після автопригоди її доставили до медзакладу.

Повідомляється, що дорожньо-транспортна пригода сталася 29 травня близько 16:10 на вул. Вобяній в Андрушівці. На місці події працювали інспектори сектору реагування відділу поліцейської діяльності №1 Бердичівського райвідділу.

«Попередньо, водій автомобіля Volkswagen Touareg, 33-річний місцевий житель, при зустрічному роз’їзді допустив зіткнення з автомобілем Volkswagen Touran під керуванням 42-річної містянки. У результаті ДТП обидва транспортних засоби зазнали механічних пошкоджень. Окрім того, в автомобілі Volkswagen Touran перебувала дитина 2013 р. н., тож її було доставлено до місцевої лікарні для проведення обстеження», – пише пресслужба ГУНП з посиланням на інформацію Бердичівського районного відділу поліції.

Поліцейські зафіксували, що водій Volkswagen Touareg перебував з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Однак чоловік відмовився від проходження відповідного обстеження.

Тож правоохоронці оформили відносно нього адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) КУпАП.

Триває подальше встановлення всіх обставин події.

Окрім того, у ГУ Нацполіції офіційно інформують: 33-річний чоловік, учасник ДТП ,з січня 2023 року не працює у Національній поліції. Тоді він був звільнений з посади поліцейського місцевого відділу за порушення дисципліни.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 3 серпня 2018 року на 202 км автодороги Київ-Ковель у напрямку села Миколаївки Ємільчинського району водій автомобіля Volkswagen Passat здійснив зіткнення з деревом. Тоді, за повідомленням поліції, пасажир автомобіля, 1962 року народження, був госпіталізований до травматологічного відділення, ще один пасажир, місцевий житель, 1964 року народження, помер на місці пригоди.

За кілька днів після аварії до редакції Житомир.info зателефонував брат загиблого і розповів, що за кермом авто перебував правоохоронець. Чоловік висловив занепокоєння тим, що молодик часто змінював покази, казав, що за кермом був не він, а загиблий. У коментарі Житомир.info пресслужба ГУНП в Житомирській області повідомила про проведення службового розслідування.

11 січня 2020 року прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт за фактом скоєння поліцейським роти особливого призначення смертельної ДТП, яка сталася влітку 2018 року на ґрунтовій дорозі до села Миколаївка Ємільчинського району.

14 березня 2023 року прокуратура повідомила про вирок поліцейському за скоєну ДТП: чоловіка ув’язнили на 3 роки, також він має сплатити постраждалій 400 тис. грн заподіяної моральної шкоди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія Андрушівка п’яний водій сп’яніння водій поліцейський  
Матеріали по темі