Місто

Ціни на Житньому ринку в Житомирі на імпортну черешню та українську полуницю зависокі, але овочі дешевшають

31 May 2023, 15:20

На Житньому ринку в Житомирі прилавки переповнені свіжими фруктами, ягодами та овочами. Тутешня продавчиня Зоя зауважує, наприкінці травня вартість багатьох овочів значно знизилась.

«Картопелька здешевшала, була 100 - 120 грн, зараз 65 грн. Морква і цибуля подорожчали на 15 грн. Було 50 грн, стало 65 грн. Капуста взагалі супер - 45 грн і думаю, може ще подешевшає. Огірочки зі 120 грн на 80 грн, подешевшали. Перець був 250 грн, став 200 грн. Кабачки були 120 грн, стали 70 грн», - розповідає продавчиня Зоя.

Вирівнюються ціни й на полуницю, яка на базарі зараз коштує в середньому від 60 до 100 грн. Червоні ягоди везуть здебільшого з Одеси і Закарпаття. Проте зустрічаються і з Чуднова, Троянова та Вінниці.

«Полуничку веземо із Одеси, дуже смачна, ароматна, не тверда, м’яка, супер. Приходьте купляйте будь ласочка», - говорить продавчиня Зоя.

«Полуниця з Західної України, зараз іншої немає. Абрикоса турецька 140 грн, полуниця 75 грн - смачна і запашна», - ділиться продавець Олександр.

«Полуниця є Одеса, Закарпаття. В п’ятницю має бути з Вінниці черешня перша, а це імпортна - Іспанія, коштує 400 грн. Навіть цінник не ставимо, але продавали по 550 грн», - каже продавчиня Ірина.

Поласувати великою та соковитою імпортною черешнею, завезеною з Італії чи Іспанії, на зараз задоволення не з дешевих. Оскільки коштує вона від 400 до 600 грн/кг. Тому купують її без розмаху - зізнається Ірина.

«Купують 300 г, пів кіло, одиниці по кілограму купують», - зауважує продавчиня Ірина.

Разом із тим на прилавках потрохи з’являється і українська черешня, ціни на яку в рази менші й стартують від 149 грн/кг до 299 грн/кг. Натомість вартість лохини, імпортованої з Італії, залишається на рівні 59 - 65 грн за 100 грамів. З огляду на вартість - ділиться продавчиня, лохину купують переважно для малечі.

«Діткам беруть, бо вона дуже солодка, корисна, спробуйте, будь ласочка», - запрошує пригоститися продавчиня.

Врешті, місцеві продавці подейкують, що зависокі ціни на ягоди та черешні невдовзі знизяться. Адже на заміну імпортним ягодам прийдуть вітчизняні - вирощені в Україні.

Яка вартість борщового набору на Житньому ринку в Житомирі була станом на 12 травня дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житній ринок ринок ціна ціни овочі фрукти овоч фрукт ягода черешня полуниця 
Матеріали по темі