Події

Підроблювала підписи отримувачів: у Житомирі викрили керівницю поштового відділення, яка привласнила гроші пільговиків

6 June 2023, 13:33

Поліцейські викрили керівницю поштового відділення у незаконних оборудках: 34-річна житомирянка привласнила кошти пільговиків.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП з посиланням на інформацію Житомирського районного управління поліції.

Так, днями слідчі Житомирського районного управління поліції під процесуальним керівництвом окружної прокуратури завершили досудове розслідування зловживань посадовою особою одного з логістичних підприємств обласного центру.

«Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що упродовж кількох місяців 2022 року 34-річна житомирянка підроблювала підписи отримувачів у платіжних відомостях. Кошти забирала собі. До того ж жінка лише частково проводила розрахунки за комунальні платежі, при цьому отримуючи гроші від платників у повному обсязі», – йдеться у повідомленні.

Таким чином вона збагатилася на близько 30 тисяч гривень. В основному це були соціальні виплати та субсидії, призначені пенсіонерам та іншим пільговим категоріям громадян.

Нині вже колишній посадовиці інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у період воєнного стану (ч. 4 ст. 191 ККУ) та підроблення документів та їх використання (ч. ч. 1,3,4 ст. 358 ККУ).

Обвинуваченій може загрожувати покарання у вигляді ув’язнення на строк від 5 до 8 років.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2019 року прокуратура інформувала, що в селі Вчорайше тодішнього Ружинського району Житомирської області начальниця поштового відділення підробила підпис односельчанки і привласнила її пенсію на суму в 6 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поштове відділення привласнення підробка документів  
Матеріали по темі