Суспільство

На Херсонщину з Житомирської області прибули будівельники: проведуть обстеження, складуть потребу у відновлювальних роботах

11 June 2023, 14:45

Задля проведення відновлювальних робіт до одного з деокупованих сіл Херсонщини прибула бригада експертів-будівельників з Житомирської області.

Про це 11 червня повідомив голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

«Цими вихідними на Херсонщині висадився організований Житомирською обласною військовою адміністрацією будівельний «десант». Півтора десятка експертів-будівельників з нашої області прибули до одного з сіл деокупованого Півдня України, щоб в рамках державної програми «Пліч-о-пліч» провести необхідні обстеження, скласти потребу у відновлювальних роботах та визначити обсяг необхідних будівельних матеріалів. Також передали громаді, яка перебувала під окупацією росіян більше ніж пів року, гуманітарну допомогу», – йдеться у дописі.

Зазначається, що за ініціативи Офісу президента окремі населені пункти Херсонщини були закріплені за різними регіонами, щоб максимально прискорити повернення їх до нормального життя.

У селі, яким опікується Житомирщина, «руський мір» залишив по собі понад 120 пошкоджених приватних будинків, зруйновану школу, сільраду, будинок культури та багато господарських будівель.

Протягом найближчих днів будівельники з Житомирщини будуть допомагати громаді складати документи, необхідні для початку відновлювальних робіт.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2023 року 11 бригад енергетиків з Житомирщини успішно завершили відновлювальні роботи на Херсонщині, повернувши електропостачання більш як 15 тисячам споживачів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Херсонщина Херсонська область відновлення будівельник  
Матеріали по темі