Події

У Житомирі засудили хлопця, який «замінував» житловий комплекс на Промавтоматиці

20 June 2023, 16:04

У Житомирі суд ухвалив вирок молодому чоловікові за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху в ЖК «Фаворит», що в районі Промавтоматики. Жарт обернувся для хлопця умовним терміном.

Вирок щодо кримінальної справи (за ч. 1 ст. 259 КК України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) Корольовський районний суд м. Житомира ухвалив 16 червня 2023 року. В Єдиному державному реєстрі судових рішень вирок оприлюднили 19 червня.

Обвинувачений – уродженець Андрушівки, ФОП, раніше не судимий.

З матеріалів суду відомо, що «ОСОБА_4 26 травня 2023 року близько 18 години 37 хвилин перебував за місцем свого проживання (…). В цей же день, час, місці та за вказаних обставин, у ОСОБА_4 виник злочинний умисел, направлений на завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху ЖК «Фаворит», що розташоване за адресою: вул. І.Сльоти, 49, м. Житомир».

Тож чоловік з власного телефону здійснив дзвінок на спецлінію «102» та повідомив про замінування ЖК «Фаворит».

Скриншот з вироку Корольовського районного суду

На місце виїжджала слідчо-оперативна група. Однак жодних вибухонебезпечних речовин, предметів чи пристроїв виявлено не було.

Відповідно до угоди про визнання винуватості, укладеної 30 травня 2023 року між прокурором Житомирської окружної прокуратури та підозрюваним, чоловік визнав себе винним у вчиненні кримінального правопорушення.

Тож суд ухвалив: «ОСОБА_4 визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення (…) та призначити узгоджене сторонами покарання (…) у виді позбавлення волі строком на 2 (два) роки. На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_4 від відбування покарання з випробуванням протягом 1 (одного) року 6 (шість) місяців іспитового строку (…)».

Скриншот з вироку Корольовського районного суду

Як повідомляв Житомир.info, 26 травня 2023 року правоохоронці перевіряли повідомлення про замінування в одному з житлових комплексів на Промавтоматиці у Житомирі. Під час обстеження території жодних небезпечних речовин виявлено не було. А вже за кілька годин поліцейські затримали псевдомінера, ним виявився 21-річний молодик, який проживає у тому ж житловому комплексі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замінування вибухівка Промавтоматика неправдиве повідомлення хибне повідомлення вирок суд  
Матеріали по темі