Влада

Житомирська область вже відправила 30 вантажівок допомоги Херсонщині

20 June 2023, 16:59

Вже другий тиждень Житомирщина надає допомогу жителям Херсонської області, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Про це 20 червня повідомляє пресслужба обласної військової адміністрації.

«Для потреб жителів Херсонщини загалом відправлено 30 вантажівок гуманітарної допомоги вагою 490 тонн у вигляді питної води – 300 тонн, продуктів харчування – 100 тонн, ковдр, генераторів, гумових надувних човнів, медикаментів, палива, рятівних жилетів, мотопомп, помп та рукавів, насосів, дренажних насосів, глибинних насосів із рукавами, засобів гігієни, чоботів-забродів, навікомбінезонів рибацьких, засобів для очищення води – 90 тонн. На допомогу виїхали медики, будівельники, рятувальники та працівники водоканалу області», - йдеться у повідомленні.

До збору допомоги долучилися Житомирська обласна військова адміністрація, районні військові адміністрації, виконкоми міських рад, територіальні громади, громадські, благодійні та релігійні організації, фонди та небайдужі громадяни.

Крім того, на Житомирщині підготовлено 4 тисячі місць, де можуть розмістити евакуйованих з постраждалих районів.

Нагадаємо, житомирські волонтерки Лєна Дарк і Ека Хатіашвілі розповідали про свою поїздку 6 червня в підтоплені райони Херсонщини та Миколаївщини. Виконавчий комітет Житомирської міської ради 15 червня дозволив передати у тимчасове користування місту Нікополю Дніпропетровської області автоцистерну на період ліквідації наслідків руйнування Каховської ГЕС.

Як повідомляв Житомир.info, надвечір 6 червня 2023 року на позачерговій сесії Житомирської міської ради ухвалили рішення про виділення 1 млн грн субвенції для Херсонщини, частина якої затоплена через підрив Каховської ГЕС. З Житомира на Херсонщину 8 червня доставили понад сотню мотопомп, потужний насос з генератором, а також харчі і воду. 12 червня з Житомирської області ще відправили майже 80 тонн допомоги для постраждалих жителів Херсонщини.

Як житомиряни збирали допомогу Херсонщині дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Херсон допомога ОВА Каховська ГЕС вода підтоплення 
Матеріали по темі