Влада

В Електронному реєстрі спортивних споруд вже є 25 об’єктів Житомирської області

24 June 2023, 12:00

Зниження корупційних ризиків та доступна інформація для громадян: в Україні впроваджується Електронний реєстр спортивних споруд.

Про це 23 червня повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

«Реєстр дозволить моніторити, які зміни відбуваються на об’єктах спортивної інфраструктури. Він також покращить аналітичну діяльність Мінмолодьспорту та зменшить корупційні ризики під час планування будівництва нових спортивних споруд. Реєстр уже містить інформацію про майже 1200 спортивних обʼєктів і продовжує наповнюватися. Тестування реєстру показало високий попит на інформацію про спортивні споруди серед українців», - йдеться у повідомленні.

Мінцифри разом з Мінмолодьспорту продовжує працювати над упровадженням Реєстру та оновленням його функціоналу, завдяки цьому:

можна буде розширити параметри обліку доступності спортивних об’єктів для людей з інвалідністю;

органи спортивного управління зможуть якісніше створювати статистичну звітність;

громадяни зможуть знаходити потрібні спортивні заклади за допомогою фільтрів, а також надавати зворотний зв’язок;

тренери, секції та федерації зможуть порівнювати пропозиції на ринку та знаходити оптимальне місце для тренувань і змагань;

юридичні особи зможуть знаходити інформацію про можливості використання спортивних об’єктів.

Крім того, Реєстр допоможе залучати інвесторів, меценатів і спонсорів до будівництва, відновлення та реконструкції спортивної інфраструктури.

«Подеколи в Україні облік спортивних споруд досі ведеться в паперовій формі. Це ускладнює комунікацію між власниками цих об’єктів та їхніми користувачами. Крім того, держава не може об’єктивно оцінити реальні потреби у відновленні та модернізації спортивної інфраструктури. Новостворений Електронний реєстр спортивних споруд покликаний це змінити», - наголошують в Мінцифри.

Електронний реєстр спортивних споруд доступний за посиланням https://sportsporudy.mms.gov.ua/

Інформація з реєстру також доступна на порталі відкритих даних https://data.gov.ua/dataset/sport-facilities-regis....

Зазначимо, що в реєстрі вже є інформація про 25 спортивних споруд Житомирської області.


Скріншот з електронного реєстру

Майже третина внесених у реєстр об’єктів області (9 од.) знаходяться у Житомирі. Зокрема, внесені дані про введений в експлуатацію в 1986 році і реконструйований стадіон «Спартак-Арена». Нижче – скріншоти з реєстру:

Як повідомляв Житомир.info, реконструкція центрального стадіону «Полісся» тривала більше 15 років. Вперше про реконструкцію головної спортивної арени Житомира заговорили в далекому 2005 році. Відтоді це «будівництво довжиною у вічність» пережило вісьмох голів Житомирської облдержадміністрації, Віталій Бунечко – дев’ятий. 19 лютого 2021 року голова ОДА повідомив, що реконструкція «Полісся» вже має кошторисну вартість 204,4 млн грн, а для отримання стадіоном третьої категорії згідно з Регламентом ФФУ треба робити окремий проєкт, орієнтовна вартість робіт – майже 100 млн грн. В травні 2023 року департамент регіонального розвитку Житомирської ОВА оголосив тендер на продовження реконструкції центрального стадіону в Житомирі з очікуваною вартістю 71 млн 343 тис. 445,20 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: реєстр спортивна споруда Мінцифри стадіон спортсмен  
Матеріали по темі