Влада

Департамент Житомирської ОВА підписав договір на продовження реконструкції стадіону «Полісся» за 69,9 мільйонів

24 June 2023, 13:33

Департамент регіонального розвитку Житомирської обласної державної (військової) адміністрації провів тендер для продовження реконструкції центрального стадіону в Житомирі.

Оголошення про проведення закупівлі «Реконструкція футбольного поля та благоустрій території центрального стадіону по вул. Фещенка-Чопівського, 18 в м. Житомирі» (3-тя черга) оприлюднили 26 травня, очікувана вартість становила 71 млн 343 тис. 445,20 грн з місцевого бюджету.

На тендер подали заявки дві житомирські фірми: ТОВ «Артхаус» з пропозицією 69 млн 900 тис. грн і ТОВ «УК "Комфорт-Буд"» з пропозицією 71 млн 006 тис. 062,17 грн. Під час торгів початкові пропозиції не знижувалися і переможцем було визначене ТОВ «Артхаус».

Зауважимо, що за даними Опендатабот обидві фірми за останні роки (2021-2023 рр.) на тендерах, які проводить департамент регіонального розвитку ОВА, заробити по кількасот мільйонів гривень:ТОВ «Артхаус» - 352 млн 827 тис. 365 грн; ТОВ «УК "Комфорт-Буд"» - 428 млн 365 тис. 019 грн.

Переможець торгів до 15 червня мав усунути невідповідності: надати довідку про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід. Очевидно, що така довідка була надана і 21 червня з ТОВ «Артхаус» департамент регіонального розвитку підписав договір вартість 69,9 млн грн на виконання робіт по реконструкції центрального стадіону, які мають бути завершені до 20 грудня 2024 року.

Календарний графік виконання робіт передбачає: встановлення опор освітлення, платформ для телебачення, металевих драбин; монтаж зовнішніх електромереж, мереж живлення, електрообладнання; виконання робіт на підпірних стінках та ганку; оновлення покриття на поїзді і тротуарах, ремонт бігових доріжок та тенісного корту.

Нагадаємо, 26 травня цього року начальник ОВА Віталій Бунечко розповідав про проєкти, на які хочуть отримати фінансування з Фонду відновлення, серед них – стадіон «Полісся» в Житомирі, який необхідно привести у відповідність до вимог проведення матчів Української Прем’єр-ліги, щоб приймати грандів українського футболу на домашньому стадіоні футбольного клубу «Полісся».

В лютому 2023 року, департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА замовив за 1 млн 496 тис. 934 грн роботи з коригування проєктної документації по об’єкту «Реконструкція футбольного поля та благоустрій території центрального стадіону по вул. Фещенка-Чопівського, 18 в м. Житомирі». А до цього, 31 жовтня 2022 року, в ОДА відбулося засідання робочої групи щодо необхідності продовження реконструкції житомирського стадіону «Полісся», де було вирішено, що центральний стадіон Житомира отримає додаткове фінансування на реконструкцію: 40 млн грн з обласного бюджету.

Як повідомляв Житомир.info, реконструкція центрального стадіону «Полісся» тривала більше 15 років. Вперше про реконструкцію головної спортивної арени Житомира заговорили в далекому 2005 році. Відтоді це «будівництво довжиною у вічність» пережило вісьмох голів Житомирської облдержадміністрації, Віталій Бунечко – дев’ятий. 19 лютого 2021 року голова ОДА повідомив, що реконструкція «Полісся» вже має кошторисну вартість 204,4 млн грн, а для отримання стадіоном третьої категорії згідно з Регламентом ФФУ треба робити окремий проєкт, орієнтовна вартість робіт – майже 100 млн грн.

Житомирський ФК «Полісся» 26 березня 2021 року вперше грав на центральному стадіоні свою домашню гру.

В домашньому матчі 14 травня 2023 року ФК «Полісся» переміг ФК «Кремінь» з рахунком 5:0 і забезпечило собі вихід у Прем’єр-лігу, а 27 травня обіграв ФК «ЛНЗ» з Черкас і став чемпіоном Першої ліги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стадіон тендер ОДА реконструкція стадіон "Полісся" Артхаус 
Матеріали по темі