Події

Продавав осколкові гранати та підривачі за 8 тис. грн: жителю Житомирському області повідомили про підозру

26 June 2023, 18:41

На Житомирщині оголосили про підозру місцевому жителю, який торгував осколковими гранатами та бойовими припасами.

Про це 26 червня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури місцевому жителю повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні та збуті бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

«Слідство встановило, що незаконну торгівлю бойовими гранатами, підривачами та бойовими припасами налагодив неодноразово судимий 46-річний житель Житомирського району. Підозрюваний підшукував серед знайомих та своїх односельців покупців і пропонував їм бойові «набори». Комплект з восьми одиниць (осколкові гранати та підривачі) продавав за 8 тис. грн. Протягом травня-червня цього року правоохоронці задокументували декілька фактів незаконного збуту. А минулої неділі, 25 червня, викрили відразу після продажу односельчанину комплекту боєприпасів. Того ж дня у домоволодінні фігуранта вилучили майже 500 патронів до вогнепальної зброї, більше 10 гранат та уніфіковані запали дистанційної дії до них, приготовлені для продажу», - йдеться в повідомленні.

Підозрюваного затримали у порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводить слідче управління ГУНП в області за оперативного супроводу Управління карного розшуку відомства.

Нагадаємо, 5 травня на трасі у Житомирській області затримали двох зловмисників під час продажу за 100 тисяч гривень ручних гранатометів та набоїв до автоматичної зброї.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя боєприпас граната набої продаж прокуратура 
Матеріали по темі