Економіка

На Житомирщині пропонують приватизувати нежитлову будівлю у с.Вороневе

29 June 2023, 17:17

Коростенська міська рада виставила на державні онлайн-аукціони для приватизації нежитлову будівлю у с. Вороневе. Торги у державній електронній системі Прозорро.Продажі відбудуться 3 липня.

Будівля, яку пропонують орендувати, має площу 168,4 квадратні метри і знаходиться на вул. Корольова,19 у селі Вороневе, Коростенського району. Об’єкт підключений до електромережі та має систему опалення. Стартова ціна – 77.5 тис. грн. Усі охочі позмагатися за приміщення на онлайн-аукціоні з приватизації можуть подавати заявки на участь через акредитовані в системі Прозорро.Продажі майданчики до 3 липня включно.

Мала приватизація державного та комунального майна відповідно до законодавства відбувається через державні е-аукціони Прозорро.Продажі. Малій приватизації підлягають об'єкти – нерухомість, підприємства та інші обʼєкти, балансова вартість яких не перевищує 250 млн грн.

Приватизація державного майна через електронну торгову систему Прозорро.Продажі допомагає під час війни заробляти гроші до державної скарбниці. А кошти від приватизації комунальної власності наповнюють місцеві бюджети. До прикладу, від початку повномасштабного вторгнення таким чином місцеві бюджети Житомирщини заробили майже 5 мільйонів гривень.

Взяти участь в е-аукціонах може кожен, хто має на це визначене законодавством право. І приватизувати за ринковими цінами унікальну нерухомість, яку виставляє тільки держава або громада.

Щоби приватизувати об’єкт державної або комунальної власності потрібно:

- зареєструватися на одному з майданчиків, акредитованих в електронній торговій системі Прозорро.Продажі;

- підготувати необхідний пакет документів;

- подати заявку на участь і запропонувати свою ціну;

- оплатити гарантійний (20% від стартової ціни лота) і реєстраційний (1340 грн) внески.

Для переможця аукціону гарантійний внесок зараховується в рахунок оплати за актив, ціна продажу якого визначається на електронних торгах.

Після перевірки документів переможця та формування відповідного протоколу, майбутній власник протягом 20 робочих днів сплачує на рахунок органу приватизації ціну продажу об’єкта, після чого підписує договір купівлі-продажу. Перераховані гроші надійдуть до державного або місцевого бюджету.

Для держави та органів місцевого самоврядування, приватизація – це можливість збільшити надходження до бюджетів і залучити інвестиції. А для сформованого бізнесу чи підприємців-початківців – реальний шанс втілити у життя свою бізнес-ідею. За оновленнями на ринку об’єктів приватизації можна стежити у телеграм-каналі ФДМУ та на сторінці Прозорро.Продажі у Facebook.

*Цю статтю створено за підтримки американського народу для проєкту "Діяльність у рамках реформи державних підприємств України" (SOERA), який фінансує Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Погляди авторів, висловлені у цих публікаціях не обов’язково відображають погляди Агентства США, проєкту "Діяльність у рамках реформи державних підприємств України" (SOERA) або уряду.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: приватизація нерухомість 
Матеріали по темі