Події

У Житомирі поліцейські «купили» в місцевого жителя вибухівку, чоловікові оголосили про підозру

30 June 2023, 10:03

У Житомирі працівники поліції викрили 33-річного місцевого жителя, який намагався продати кілограм пластиду та запалювальний дріт.

Про це 30 червня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Оперативники отримали інформацію про те, що чоловік шукає покупців та відгукнулися на пропозицію. Тож у ході оперативної закупки придбали небезпечний пристрій.

«Продавця затримали у порядку ст. 208 КПК України (Затримання уповноваженою службовою особою) та оголосили підозру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами)», – йдеться у повідомленні.

Також у ході досудового розслідування поліцейські встановили місце проживання «бізнесмена», де провели обшуки. У результаті цього слідчі вилучили: кілька бойових патронів, димову шашку, запалювальний дріт.

Окрім того, поліцейські виявили в обійсті чоловіка паперовий згорток із зеленою речовиною рослинного походження та 110 кущів, зовні схожих на коноплі.

Фігуранту кримінального провадження загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Триває подальше досудове розслідування. Оперативний супровід здійснюють працівники Управління стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР Національної поліції. Процесуальне керівництво – Житомирська обласна прокуратура.

Зауважимо, що, судячи з фото поліції, чоловіка затримали на вулиці Бялика, що в Богунському районі міста.

Фото з сайту ГУНП

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури уточнює, що кілограм вибухівки чоловік збирався продати за 6 тис. грн.

«Слідство встановило, що у скоєнні злочину проти громадської безпеки підозрюється 33-річний житомирянин. Чоловік, з метою власної вигоди, незаконно роздобував вибухову речовину, яку продавав за готівку клієнтам. Днями в обласному центрі в обідню пору він намагався провернути одну з таких протиправних оборудок. Зокрема, збути місцевому жителю майже один кілограм вибухової речовини за 6 тис. грн. Однак відразу після одержання виторгу за небезпечний товар був викритий правоохоронцями. Вилучену вибухову речовину передано для проведення відповідних експертиз», – пише пресслужба прокуратури.

Фігурант затриманий у порядку ст. 208 КПК України та поміщений до слідчого ізолятора. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Як повідомляв Житомир.info, пресслужба Житомирської обласної прокуратури інформувала про оголошення підозри 46-річному жителю Житомирського району, який продавав осколкові гранати та підривачі за 8 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя вибухівка затримання підозра  
Матеріали по темі