Економіка

Платники податків із Житомирської області за шість місяців перерахували військового збору на 39% більше, ніж за цей період минулоріч

7 July 2023, 14:09

За січень-червень платники податків Житомирської області перерахували до держбюджету понад 505 млн грн військового збору – це на 39% більше, ніж за аналогічний період 2022 року.

Про це 7 липня повідомила пресслужба Головного управління Державної податкової служби у Житомирській області.

«За січень - червень цього року платники податків Житомирської області перерахували до державного бюджету 505,7 млн гривень військового збору, що перевищує надходження минулого року на 142 млн гривень, або на 39 відсотків. За червень надходження становлять 96,5 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Довідково: Військовий збір – це податок, який було введено в 2014 році для фінансування Збройних сил. Цим податком обкладаються доходи фізичних осіб на території України. Ставка військового збору становить 1,5% від нарахованої заробітної плати.

Як повідомляв Житомир.info, протягом 2022 року у Житомирській області платники податків перерахували до державного бюджету понад 935 млн грн військового збору, що на 73% більше, ніж за аналогічний період 2021 року.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: податок податкова ДПС військовий збір держбюджет 
Матеріали по темі