Влада

Директора Бердичівської міської лікарні, якого підозрюють в одержанні 140 тис. грн хабаря, відсторонили від посади

11 July 2023, 18:49

Відсторонено від посади директора лікарні, підозрюваного в одержанні 140 тис. грн хабаря – відкату за поставлене медобладнання.

Про це 11 липня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Сьогодні, 11 липня, за участі прокурора Житомирської обласної прокуратури розглянуто клопотання про відсторонення від займаної посади директора комунальної лікарні, підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). За результатом розгляду Корольовський районний суд міста Житомира виніс ухвалу про відсторонення фігуранта від займаної посади строком на два місяці (по 27.08.2023)», - йдеться у повідомленні.

Також знайшов ухвалу Корольовського райсуду від 29 червня 2023 року про обрання директору КНП «Бердичівська міська лікарня» запобіжного заходу: слідчий просив тримання під вартою на 60 діб, але суд обрав цілодобовий домашній арешт до 27 серпня 2023 року.

В ухвалі також є подробиці справи: «відкат» керівник Бердичівської міської лікарні просив під час закупівлі стерилізатора озонового низькотемпературного.

Скриншот з ухвали суду

Зазначимо, що з 26 квітня 2022 року КНП «Бердичівська міська лікарня» керує Анатолій Сова: спочатку він був в.о. директора, а з 5 серпня 2022 року призначений на посаду директора «на період дії воєнного стану, до призначення на цю посаду переможця конкурсу, або до спливу дванадцятимісячного строку з дня припинення чи скасування воєнного стану». Анатолій Сова до 2019 року працював на посаді головного лікаря комунальної установи «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради.

Як повідомляв Житомир.info, 28 червня 2023 року правоохоронці інформували про викриття на одержанні неправомірної вигоди директор комунальної лікарні однієї з міськрад Житомирської області, який вимагав від приватного підприємця «відкат» від вартості поставленого медобладнання у розмірі 140 тис. грн і був затриманий 27 червня під час одержання другої частини обумовленої суми.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар лікарня відкат прокуратура Бердичів Сова відсторонення домашній арешт 
Матеріали по темі