Влада

Департамент Житомирської ОДА через суд вибивав гроші за ремонт Mitsubishi Outlander, який минулого року потрапив в ДТП

12 July 2023, 13:04

Минулого року автомобіль Mitsubishi Outlander, який належить департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА, потрапив в ДТП на перехресті в Житомирі, для компенсації вартості ремонту департамент звернувся до суду.

Рішенням Богунського районного суду м.Житомира від 22 червня 2023 року, яке було оприлюднене 11 липня, з водія Volkswagen Passat, який був учасником цієї ДТП, на користь департаменту ОДА стягнуто матеріальну шкоду в розмірі 235 тис. 424 грн 78 коп., 4 тис. 500 грн витрат на проведення автотоварознавчої експертизи та 3 тис. 561 грн 14 коп. судового збору.

Загальна сума ремонту Mitsubishi Outlander, який виконувало ТОВ «Форвард Авто Груп», становила 412 тис. 924,78 грн. Страхова компанія виплатила департаменту відшкодування в межах страхового ліміту в розмірі 177 тис. 500 грн, а частину коштів департамент стягнув через суд.

Відповідач надіслав заперечення проти позову, обґрунтоване тим, що під час визначення обсягу пошкоджень, завданих транспортному засобу, який належить позивачу, допущено ряд порушень, зокрема, відповідач був відсутній під час огляду експертом транспортного засобу марки «Мitsubishi Оutlander», протокол технічного запису огляду автомобіля не підтверджений відеозаписом або кольоровими світлинами.

Але суд вирішив, що вартість робіт встановлена правильно і відповідач має доплатити, щоб покрити всі витрати на ремонт автівки департаменту.

Скриншот з рішення суду

Зауважимо, що автомобіль Mitsubishi Outlander департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА купив через тендер в липня 2021 року за 599 тис. грн у київської фірми «Арма Моторс».

Інформація щодо обставин ДТП, яка сталася на перехресті вулиць Київської – Івана Мазепи вдень 17 травня 2022 року, та пошкоджень, які отримали автомобілі, є в постанові Богунського районного суду від 22 липня 2022 року, яким водія Volkswagen Passat визнали винним у ДТП і оштрафували на 850 грн.

Volkswagen Passat їхав по Київській в напрямку автовокзалу і хотів повернути ліворуч на Івана Мазепи, Mitsubishi Outlander їхав по Київській в напрямку майдану Соборного. За словами водія Volkswagen, коли він на перехресті закінчував маневр повороту, то відчув удар. А водій Mitsubishi виїжджав на перехрестя за тролейбусом.

Скриншот з постанови суду

В постанові також є перелік видимих (зовнішніх) пошкоджень транспортних засобів, отриманих внаслідок ДТП, а саме : автомобіль Volkswagen Passat – подушка безпеки, пошкодження задніх правих дверцят, заднього правого крила, пошкодження правого порогу, пошкодження переднього пасажирського крісла; автомобіль Mitsubishi Outlander – пошкодження переднього бампера, правої фари, правого переднього крісла, подушка безпеки.

Скриншот з постанови суду

Як повідомляв Житомир.info, в 2019 році департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА хотів купити автомобіль Mitsubishi ASX Invite за 600 тис. грн, тендер проводили двічі: в липні переможцем стало житомирське ТОВ «Форвард Авто Груп», але всі тендерні пропозиції відхилили; в серпні переможцем знову стало ТОВ «Форвард Авто Груп», з ним навіть уклали договір, який потім розірвали «за взаємною згодою сторін».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП департамент суд ОДА ремонт автомобіль  
Матеріали по темі