Місто

Посеред дня роз’їжджав Михайлівською у Житомирі: водія-порушника на Volkswagen розшукали та покарали

17 July 2023, 13:34

Днями в обідню пору журналісти Житомир.info прогулювалися Михайлівською, аби подивитися, який вигляд має головна пішохідна вулиця міста посеред літа, однак вона виявилася не настільки і пішохідною – там можна було помітити час від часу, як проїжджають велосипедисти та навіть автівка.

Що ж стосовно останнього, то одну машину нам все ж вдалося підловити, навіть не зважаючи на те, що на двох прилеглих до Михайлівської вулицях – Лятошинського та Скорульського тривають ремонтні роботи. За уточненою інформацією відеооператора Житомир.info, автівка проїжджала пішохідною вулицею 13 липня близько 14:30.

Тож ми звернулися до патрульної поліції та надіслали їм стоп-кадр, де видно порушника.

У пресслужбі патрульної поліції в Житомирській області того ж дня відреагували на фотодокази та 17 липня для Житомир.info розповіли, що вже розшукали водія Volkswagen і притягнули його до відповідальності.

«Так, дійсно, 13 липня близько 14:30 водій Volkswagen здійснив рух та зупинку на пішохідній вулиці міста. Чоловік у цьому випадку порушив вимогу інформаційно-вказівного знака 5.36 «Пішохідна зона» в поєднанні з інформаційною табличкою, де зазначено час обслуговування підприємств розміщених на цій вулиці. Днями патрульним вдалось зв'язатись із водієм та повідомити час та місце розгляду адміністративної справи, він погодився на зустріч. Під час розгляду справи керманич визнав своє порушення та отримав від інспекторів адмін постанову за ч. 1 ст. 122 (Порушення вимог дорожніх знаків) КУпАП. Водій, своєю чергою, пообіцяв охоронцям порядку не порушувати ПДР та бути уважним за кермом», – прокоментували у патрульній поліції.

Нагадаємо, днями соцмережами почало ширитися відео, де водій автомобіля Skoda проїхав через пішохідний, підвісний міст у парку Гагаріна. 14 липня патрульні відреагували на це порушення та склали протокол на водія, керманич у свою чергу сказав, що ніби не місцевий і заблукав.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі боларди при в’їзді з вулиці Лятошинського на пішохідну Михайлівську запрацювати в листопаді 2017 року. Мешканці Михайлівської, яким потрібно виїжджати і заїжджати, а також фірми і компанії, заклади яких розміщені на цій вулиці, мали пульти-ключі від болардів. Один з болардів був зламаний з 2018 року і автомобілі можуть безперешкодної заїжджати на пішохідну вулицю. Зокрема, в жовтні 2021 року наші журналісти за 1,5 години нарахували понад десяток автомобілів, які заїхали на пішохідну вулицю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Михайлівська водій порушник пішохідна вулиця протокол машина автомобіль 
Матеріали по темі