Місто

У Житомирі на майдані Соборному підняли найбільший прапор: вишку не чекали, знайшли верхолазів

25 July 2023, 16:28

У Житомирі 25 липня близько 16 години на майдані Соборному комунальники проводили роботи біля найбільшого прапора, який зняли 11 днів тому, оскільки під час робіт із обслуговування був пошкоджений трос. Підняти його збиралися лише через 3-4 тижні, однак впоралися раніше.

Який спосіб знайшли у коментарі журналістам Житомир.info розповів директор КП «Зеленбуд» Олександр Волокіта.

«Планувалося закінчити роботи по обслуговуванню флагштока через 3-4 тижні. Чому був такий термін? Тому що виконання робіт було залежно від вишки, яка 66 м, вона єдина в Україні, тому термін очікування вишки, яка знаходиться в Харкові, був саме такий. Але ми вирішили не чекати і шукали всі шляхи, як можна було виконати ці роботи, розглядали варіант і заведення троса дроном, але складна конструкція саме зверху, вертлюга не дала змоги. Також розглядався варіант верхолазних робіт, тому завдяки цьому роботи були виконані сьогодні і прапор зараз буде піднятий. Пошкоджений трос замінили, прапор новий також», - прокоментував Олександр Волокіта.

Він також додав, що підняття прапора – наразі символічна подія, оскільки саме до Дня державності він буде вже на місці.

А заступник мера Житомира Сергій Кондратюк зауважив, що ситуація дійсно була складною, однак запевняє, що все вдалося добре владнати.

«Складна ситуація, однак залучили верхолазів, тому у нас все вийшло. Зараз зовсім інший трос, сподіваюсь, що все буде добре. Кошти ніякі не виділялися з міського бюджету, все зроблено за рахунок фірми, яка обслуговує цей флагшток», - зазначив заступник міського голови Сергій Кондратюк.

Нагадаємо, 14 липня у Житомирі в обідню пору на майдані Соборному зник найбільший прапор: у КП «Зеленбуд», на балансі якого перебуває цей прапор, Житомир.info розповіли, що його там не буде ще близько 3-4 тижнів, оскільки під час робіт із обслуговування був пошкоджений трос. Для його заміни була необхідна вишка 66 м, яка є тільки одна в Україні, тому пошуки тривали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прапор майдан Соборний Зеленбуд Волокіта флагшток 
Матеріали по темі