Влада

Учасників новорічної закупівлі управління культури Житомирської міської ради оштрафували за змову на торгах

28 July 2023, 15:44

Викрито змову між підприємцями на закупівлі послуг з організації новорічного свята для дітей у Житомирі в 2019 році.

Про це 27 липня 2023 року повідомляє пресслужба територіального відділення Антимонопольного комітету України.

«Північне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України викрило змову між приватним підприємством «ТД «Солодкий світ» та фізичною особою-підприємцем Гладько В. О. під час їхньої участі у процедурі закупівлі послуг з «проведення святкових новорічних інтерактивних вистав біля центральної новорічної ялинки для учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів міста та навчально-виховних комплексів в рамках проведення зимового дійства «Казкове багаття». Закупівля оголошувалась Управлінням культури Житомирської міської ради. Її загальна очікувана вартість – 650 000 грн», - йдеться у повідомленні.

Під час розгляду справи Відділенням було встановлено низку обставин, що могли свідчити про узгоджені дії відповідачів, зокрема, використання ними спільних засобів зв’язку, однакове місцезнаходження тощо. Зважаючи на ці та інші встановлені під час розгляду справи факти, 27 липня 2023 року Адміністративна колегія Північного МТВ АМКУ визнала, що ПП «ТД «Солодкий світ» та ФОП Гладько В.О. вчинили змову, чим порушили законодавство під час відкритих торгів. Відповідачів оштрафовано на загальну суму 136 тис. грн.

АМКУ нагадує, що підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

Нагадаємо, 9 грудня 2019 року управління культури Житомирської міської ради провело тендер щодо закупівлі послуг з організації і проведення вистав для учнів 1-4 класів з врученням новорічних подарунків: у тендерній документації передбачався дарунковий фонд – 14200 наборів солодощів. Участь у торгах взяли двоє учасників із Вінниці: ПП «ТД «Солодкий світ» з пропозицією у 644 тис. 340 грн та ФОП Гладько-Новарчук Вікторія Олегівна з пропозицією у 650 тис. грн, 20 грудня 2019 року договір уклали з ТД «Солодкий світ».

Як повідомляв Житомир.info, на початку липня 2023 року дві київські фірми оштрафували на 166 тис. грн за змову на торгах по закупівлі автомобіля «швидкої допомоги», які в 2018 році проводила Миропільська селищна рада Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АМКУ торги змова управління культури Новий рік закупівля подарунок штраф свято  
Матеріали по темі