Події

У Житомирі чоловік викрав ювелірні вироби з оселі, у якій робив ремонт

3 August 2023, 13:58

У Житомирі з оселі 65-річної жінки майстер з ремонту вкрав ювелірні вироби й одразу продав награбоване. Поліцейські затримали чоловіка та з’ясовують усі обставини правопорушення.

Про це 3 липня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області

«Днями до поліції звернулася 65–річна житомирянка. Жінка розповіла, що з її оселі зникли ювелірні вироби. Жінка не могла вказати, як саме це сталося, адже двері та вікна цілі, й сторонніх у неї вдома не було. Єдине, що днями в квартирі працював майстер з ремонту. Поліцейські вирішили перевірити цю обставину. Заявниця розповіла, що найняла робітника за рекомендацією знайомих, тож була впевнена у його порядності. Коли відлучалася у справах, без вагань залишала його самого вдома. Щоправда поліцейським жінка могла назвати лише ім’я майстра. Оперативники кримінальної поліції Житомирського РУП провели низку розшукових заходів та встановили особу ремонтника. За кілька днів правоохоронці розшукали 40-річного містянина. Він визнав свою провину та розповів, що взяв прикраси, які лежали на видноті, коли вкотре проходив повз кімнату замовниці. Чуже майно одразу ж продав, а гроші витратив», - йдеться у повідомленні.

Нині слідчі з’ясовують усі обставини правопорушення у межах досудового розслідування за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України. Поліцейські наголошують, що відповідно до чинного законодавства таємне викрадення чужого майна, вчинене у період воєнного стану, карається ув’язненням від 5 до 8 років.

Також правоохоронці звертаються до громадян: щоб не потрапити у подібні ситуації, не залишайте сторонніх осіб у квартирах без нагляду. Усі цінні речі завжди тримайте у полі зору або користайтеся надійним сховком. Пам’ятайте: збереження майна – передусім, ваша відповідальність.

Як повідомляв Житомир.info, 31 липня 2023 року в Житомирі жінка після здачі житла в оренду не знайшла там люстри, телевізора, шторів та навіть постільної білизни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка квартира злодій майстер ремонту житло поліція 
Матеріали по темі