Події

В Житомирській області передали до суду справу директора спортклубу, який скористався службовим становищем та привласнив 220 тис. гривень

3 August 2023, 16:47

В Олевську 3 серпня справу директора спортивно-технічного клубу, де розташована автошкола передали до суду. Чоловік створив власне товариство з обмеженою відповідальністю, в назві якого міститься «Автошкола», надавав власні реквізити для оплати навчання в автошколі й таким чином незаконно збагатився на 220 тис. гривень.

Про це 3 серпня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури

«Прокурори Олевського відділу Коростенської окружної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно посадовця спортивного закладу за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та легалізації (відмивання) незаконно здобутих коштів, вчинених в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 209 КК України). Слідство встановило, що незаконні оборудки з фінансами «прокрутив» директор одного з регіональних спортивно-технічних клубів. Скориставшись тим, що установа займається підготовкою водіїв, він створив власне приватне товариство, банківські реквізити якого надавав для проплати за навчання у спортивно-технічному клубі. Тож слухачі навчального курсу, не володіючи ситуацією, з вересня 2021 по жовтень 2022 роки перераховували кошти приватному товариству», - йдеться у повідомленні.

Задокументовано більше 60 фактів проплати на загальну суму понад 220 тис. грн. Майже всі незаконно отримані кошти директор легалізував, систематично купуючи для власних потреб різні товари, від пального – до меблів. Зловживання чиновника викрили, коли слухачі після теоретичного курсу у спортивно-технічному клубі прийшли у сервісний центр складати практичний екзамен для отримання посвідчення водія і не виявили себе в офіційних списках. Адже плата за їхнє навчання потрапляла до кишені ділка.

Під час досудового розслідування директора звільнено із займаної посади. Наразі заявлено позов про стягнення з обвинуваченого заподіяної шкоди на зазначену суму.

Як повідомляв Житомир.info, 3 січня 2023 року до суду скерували обвинувачення відносно старшого державного виконавця одного з відділів Державної виконавчої служби у м. Житомирі, інкримінується розтрата чужого майна, службове підроблення та використання завідомо підроблених документів, а також несанкціоновані дії у відомчій базі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автошкола прокуратура директор Олевськ незаконне збагачення суд махінація спортклуб 
Матеріали по темі