Місто

Випуск в Житомирській академії поліції: майже 60 правоохоронців поповнять лави патрульних та конвойної служби

4 August 2023, 14:44

Ще вчора вони були слухачами, нині ж – дипломовані поліцейські. У Житомирській академії поліції 4 серпня відбувся випуск майже 60 правоохоронців, які вже готові стояти на варті правопорядку.

«Одна група – це слухачі, які будуть нести службу в конвойній службі, помічники чергового. Друга група – це працівники, які будуть нести службу в секторі реагування патрульної поліції. Всього 59 випускників, з низ 29 дівчат та 30 хлопців», - коментує перший заступник начальника Житомирської академії поліції Наталія Чабанюк.

«Він з дитинства мріяв стати поліцейським», - ділиться мама наймолодшого випускника академії – 19-річного Олексія.

Молодий поліцейський ділиться: навчатися було нелегко, але результат того вартий.

«Від поліцейського вимагають високий рівень фізичної підготовки, специфічні умови навчання, але ми з ними впоралися і будемо гідно нести звання поліцейського. Призначений у місто Андрушівка, на посаду поліцейського сектору реагування патрульної поліції. Мрії здійснюються, можна так сказати», - розповідає випускник Житомирської академії поліції Олексій Сікорський.

За здійсненням мрії до академії поліції прийшла і Віра.

«Взагалі я отримувала вищу освіту зовсім в іншому виші, за професією – дизайн. Я з дитинства займалась дзюдо, кандидат у майстри спорту. В поліцію прийшла, бо це була давня мрія з дитинства. Я хочу допомагати людям, оберігати їх, боронити нашу державу», - говорить випускниця Житомирської академії поліції Віра Дідковська.

Жінка зізнається: до останнього тримала у секреті від рідних, що йде в поліцейські.

«Коли я подавала документи, щоб пройти конкурс, батьки не знали, чоловік не знав. Коли я вже пройшла, то тоді сказала батькам. Вони раділи, чоловік був у шоці», - додає Віра Дідковська.

Врешті рідні змирилися з вибором Віри, ба більше – підтримують її, особливо донька.

«Поліція має захищати Україну, як і військові. Я пишаюсь мамою, а вона мені довіряє», - розмірковує донька випускниці Мілана.

Що таке захист країни не зі слів знає колишній АТОвець, а тепер поліцейський Ігор. Чоловік свого часу навчався військовій справі за кордоном та більше року боронив східні рубежі від ворожої навали.Віднині ж, каже, настав час боротися з внутрішнім ворогом.

«Служив у армії, їздив на міжнародні навчання до Канади. Пробув в АТО один рік і місяць безвиїзно. Захотілося спробувати себе у лавах поліції. Як кажуть, є зовнішні вороги, а є і внутрішні. Від зовнішніх я вже захищав, тепер хочеться їх викорінити зсередини. Ми всі знаємо, що є багато колаборантів, які приносять багато горя нам. Будемо патрулювати, ловити, захищати та запобігати кримінальним злочинам», - зауважує випускник Житомирської академії поліції Ігор Грищук.

Вмотивованість випускників відзначив і заступник начальника головного управління Нацполіції в Житомирській області. Побажавши останнім, не втратити свого запалу в повсякденній службі.

«Сьогодні наша країна, як ніколи потребує силової підтримки та правового захисту. Щоденно ворог намагається нищити український народ. Тому наше завдання - його захищати. Щиро бажаю вам в першу чергу сил, терпіння, виваженості та справедливості в прийнятті рішень. Громадяни України чекають від вас підтримки, людяності. Бережіть себе і бережіть Україну. Слава Україні!», - підсумував заступник начальника ГУНП в Житомирській області Юрій Іванюк.

Як повідомляв Житомир.info, у державному закладі професійної освіти «Житомирська академія поліції» 31 травня 2023 року, напередодні Дня захисту дітей, влаштували розважально-просвітницький захід для 120 дітей з різних навчальних закладів Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: випуск поліція патрульний Житомирська академії поліції Чабанюк Іванюк 
Матеріали по темі