Економіка

В Україні збільшилась кількість вакансій: на яких працівників попит та скільки нових робочих місць в Житомирській області

7 August 2023, 14:45

Кількість вакансій на сайтах пошуку роботи зросла, однак кількість пропозицій роботи менша за показники липня 2021 року.

Про це 4 серпня повідомив ресурс Опендатабот

«Кількість вакансій на сайті Work.ua сягнула 93 тисяч. Проте кількість пропозицій роботи все ще дещо менша за показники липня 2021 року — на 10%. Найбільший приріст вакансій за місяць другий місяць поспіль зафіксовано у категорії «Освіта, наука» (+10%) — зокрема, пропозицій роботи для вчителів англійської побільшало на 14%. У липні зросла кількість запитів на фахівців у сфері культури, музики та шоу-бізнесу (+8%) та юриспруденції (+7%). Після незначного спадання у червні, у липні нових та оновлених резюме побільшало на 2%. Загалом протягом місяця було розміщено 358 тисяч актуальних резюме. Попитом у роботодавців користуються ветерани — +6% пропозицій за місяць, та пенсіонери — +3%», - йдеться у повідомленні.

Фото з ресурсу Опендатабот

В Житомирській області налічується 1612 вакансій станом на липень 2023 року.

Серед лінійних працівників найбільші зарплати котрий місяць поспіль зберігаються у медіабайєрів — 53 тисячі грн. До топу високооплачуваних фахівців також увійшли водії-міжнародники — середня зарплатня 42,5 тисяч грн, та бізнес-аналітики — 38,7 тисяч грн. Жінки все ще частіше шукають роботу: 130 тисяч жінок, які створювали або оновлювали резюме проти 96,4 тисячі чоловіків. Найбільша частка кандидатів у пошуку — люди без досвіду роботи (35%). Важливо, що частка шукачів із досвідом 5+ років лише трохи менше — 33%.

Фото з ресурсу Опендатабот

Нагадаємо, упродовж січня-липня 2023 року нове робоче місце за сприяння служби зайнятості знайшли 5075 жителів Житомирщини. Більшість з них (51%) були працевлаштовані у Житомирському районі, близько чверті – у Коростенському і по 11-13% - у Звягельському і Бердичівському районах.

Як повідомляв Житомир.info, за даними на 13 липня 2023 року у філіях та управліннях Житомирської обласної служби зайнятості було зареєстровано 1544 вакансії від 575 підприємств, установ, організацій та приватних підприємців. Найбільше пропозицій роботи зосереджено у Житомирському районі (639 вільних робочих місць) і Коростенському (563), значно менша їх кількість – у Звягельському й Бердичівському районах – 177 і 165 відповідно.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: опендатабот вакансія робота економіка резюме працевлаштування 
Матеріали по темі