Економіка

Додаткову дотацію з держбюджету для забезпечення першочергових потреб за ІІ квартал отримають шість громад Житомирської область

9 August 2023, 12:21

На засіданні Уряду 8 серпня затверджений розподіл додаткової дотації за ІІ квартал 2023 року в обсязі 1,3 млрд гривень.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Ці кошти буде спрямовано на потреби обласних бюджетів Донецької, Луганської та Херсонської областей та 113 бюджетів територіальних громад, а саме для:

3 обласних бюджетів та 18 бюджетів територіальних громад на території яких ведуться активні бойові дії на загальну суму 818,4 млн грн;

30 бюджетів територіальних громад на території яких велися активні бойові дії або деокуповані на загальну суму 320,2 млн грн;

65 бюджетів територіальних громад на території яких не ведуться (велися) бойові дії на загальну суму 240,8 млн грн.

«Розподіл додаткової дотації здійснюється між місцевими бюджетами з урахуванням фактичних надходжень до місцевих бюджетів податку на доходи фізичних осіб за січень – червень 2023 року. Кошти спрямовуються тим громадам, у яких надходження у поточному році зменшились порівняно з минулим роком (виділено ред.). Відповідно до прийнятого розпорядження органи місцевого самоврядування на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях отримають додаткове фінансування для ефективного здійснення своїх повноважень та забезпечення першочергових потреб на місцевому рівні», - йдеться у повідомленні.

В додатку до відповідного розпорядження Кабміну зазначається, що в Житомирській області додаткову дотацію отримають шість громад на загальну суму 6 млн 111,1 тис. грн.

Зауважимо, що розпорядженням від 10 березня 2023 року Кабмін виділяв додаткову дотацію 44 громадам Житомирської області. За І квартал 2023 року дотацію, відповідно до розпорядження КМУ від 5 травня, отримали 18 громад області.

Довідка Мінфіну: У Державному бюджеті України на 2023 рік передбачено 24 млрд грн на додаткову дотацію місцевим бюджетам для здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у зв’язку з повномасштабною збройною агресією рф. За результатами надходження до місцевих бюджетів податку на доходи фізичних осіб за 2022 рік та І квартал 2023 року для місцевих бюджетів уже розподілено додаткову дотацію у сумі понад 13,3 млрд гривень.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська область за підсумками І півріччя 2023 року займає 1 позицію серед регіонів України за приростом доходів місцевих бюджетів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ дотація бюджет громада надходження  
Матеріали по темі