Суспільство

Піротехніки ДСНС з Житомирської області продовжують допомагають розміновувати поля та лінії електропередач на деокупованій Херсонщини

9 August 2023, 14:53

Вже понад місяць на деокупованій території Херсонщини працює група піротехніків ДСНС з Житомирщини.

Про це 9 серпня повідомляє заступник начальника Житомирської ОВА з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько.

«Це вже 4 ротація наших вибухотехніків на звільненому Півдні. Хлопці допомагають аграріям у розмінуванні полів. Реагують на поточні заявки від місцевого населення. Обстежують лінії електропередач. У Херсонській області наші сапери обстежують гектари території, та виявляють сотні вибухонебезпечних предметів», - йдеться у повідомленні.

Ця професія вимагає від вибухотехніків великої відповідальності та обережності, оскільки їхня робота пов’язана із безпосереднім ризиком для життя. Щодня вони виконують завдання в найскладніших умовах та роблять усе можливе, щоб якомога швидше очистити наші землі від смертоносних залишків російської окупації та вберегти якомога більше людей від загибелі чи поранень.

Нагадаємо, 27 січня 2023 року вибухотехніки поліції з Житомирської області показали, як розміновують території на Херсонщині

Як повідомляв Житомир.info, 24 грудня 2022 року під час розмінування території Херсонщини підірвалися на ворожій міні та загинули троє рятувальників Житомирської області, 27 грудня у Житомирі попрощалися із загиблими.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибухівка боєприпас розмінування міна снаряд ДСНС Херсонщина 
Матеріали по темі