Місто

Житомир отримав 5 сучасних автобусів від німецького Дортмунда: де будуть їздити – поки не визначилися

11 August 2023, 09:30

11 серпня Житомир отримав від німецького міста-партнера Дортмунд 5 автобусів.

Про це зранку 11 серпня журналістам розповів начальник КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Сергій Лазарєв.

«Ці автобуси передали громади, муніципалітети міста Дортмунд, Німеччина. 5 автобусів МАН, всі 2009 року випуску, обслужені, повністю готові до експлуатації. Поки вирішуємо, де вони будуть використовуватися. Трохи пізніше зможемо відповісти. Будуть водії, то будуть і машини працювати на вулицях міста», - зазначив Лазарєв.

Також він розповів, що це сучасні 12-метрові низькопідлогові автобуси, з можливістю посадки людей із інвалідністю, на візках.

Начальник ТТУ зауважив, що автобуси поки на європейських номерах і для того, щоб почати їх експлуатувати, необхідні відповідні рішення сесії.

«Якщо сьогодні (ред. 11 серпня) на сесії міськради прийме відповідне рішення, то з вівторка (ред. 15 серпня) ми приступимо до реєстрації (ред. автобусів) в МРЕВ України. В подальшому з управлінням транспорту будемо вирішувати: або якийсь інший маршрут буде реалізований, або десь є потреба в цих автобусах, після цього буде прийняте відповідне рішення», - зауважив він.

Сергій Лазарєв додав, що така «бюрократія» із вирішенням питання реалізації автобусів може зайняти більше двох тижнів.

Детальніше про те, коли житомиряни зможуть скористатися подарованими автобусами дивіться у коментарі заступника Житомирського міського голови Олександра Шевчука.

Нагадаємо, 20 червня комунальні підприємства Житомира отримали від муніципалітету Дортмунда три автомобілі. А 17 березня житомирські рятувальники отримали дві 32-метрові автодрабини від німецького Дортмунда.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого 2023 року на сесії Житомирської міськради депутати проголосували за партнерство з німецьким містом Дортмундом і цього ж дня мери обох міст підписали угоду, яка передбачає співпрацю у різних сферах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автобус транспорт Дортмунд Лазарєв ТТУ 
Матеріали по темі