Місто

Житомиряни не раніше ніж через місяць зможуть скористатися автобусами, які подарував Дортмунд

11 August 2023, 11:20

Зранку 11 серпня на майдан Корольова привезли 5 автобусів на іноземних номерах. В коментарях журналістам заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук розповів, що це подарунок від німецького міста-партнера Дортмунда.

«Це автобуси, які нам передало місто Дортмунд у якості допомоги для Житомира. П’ять автобусів – це MAN А21. Пасажиромісткість – 38 місць для сидіння. Автобуси гарної якості, в гарному стані, але все-таки потрібно пройти технічне обслуговування, заміна мастил та все інше», - розповідає Олександр Шевчук.

Автобуси обіцяють пустити на міські маршрути, які буде відомо не раніше ніж через місяць, протягом цього часу будуть займати оформленням документів.

«Як показав досвід попередньої передачі, це були автобуси з Таллінна, близько місяця зайняла вся процедура оформлення документів, поставити на облік, розробити графіки, визначитися з маршрутами та підготувати до виходу на вулиці Житомира. Зараз буде позачергова сесія Житомирської міської ради, на якій їх буде прийнято у власність, оскільки це був договір дарування Житомиру, і будуть передані комунальному підприємству «Трамвайно-тролейбусне управління»», - сказав заступник Житомирського міського голови.

Питання включили до порядку денного позачергової сесії Житомирської міської ради і депутати одноголосно підтримали дане рішення.

Нагадаємо, 20 червня комунальні підприємства Житомира отримали від муніципалітету Дортмунда три автомобілі. А 17 березня житомирські рятувальники отримали дві 32-метрові автодрабини від німецького Дортмунда.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого 2023 року на сесії Житомирської міськради депутати проголосували за партнерство з німецьким містом Дортмундом і цього ж дня мери обох міст підписали угоду, яка передбачає співпрацю у різних сферах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автобус транспорт Дортмунд ТТУ Шевчук 
Матеріали по темі