Економіка

За сім місяців підприємства Житомирської області сплатили пів мільярда податку на прибуток

15 August 2023, 12:46

Підприємства Житомирської області сплатили понад 494 млн грн податку на прибуток.

Про це 15 серпня повідомляє Головне управління ДПС у Житомирській області.

«За сім місяців цього року платники податків – юридичні особи Житомирщини сплатили до Зведеного бюджету України 494,8 млн грн податку на прибуток. При цьому, до державного бюджету підприємства перерахували 430,6 млн грн, а до бюджетів територіальних громад 64,2 млн гривень. У порівнянні із відповідним періодом минулого року надходження до зведеного бюджету збільшились на 172,3 млн гривень. Також з початку року до загального фонду зведеного бюджету платники спрямували 21,3 млн грн частини чистого прибутку (доходу) господарських організацій», - йдеться у повідомленні.

Державна податкова служба нагадує, що порядок обчислення та сплати податку на прибуток підприємств визначено статтею 137 Податкового кодексу України. Податок нараховується платником самостійно. Базова ставка податку на прибуток підприємств становить 18 відсотків.

Як повідомляв Житомир.info, 4 серпня 2023 року Житомирська область займає 1-у позицію серед регіонів за приростом доходів місцевих бюджетів за першу половину 2023 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: податок бюджет економіка ДПС 
Матеріали по темі