Місто

Чому в Житомирі працює два пішохідних фонтани із трьох та чи добудують фонтан на Новому бульварі

21 August 2023, 16:13

Розвага для дітей та ще й порятунок від спеки – так часто говорять про пішохідні фонтани. У Житомирі таких три, щоправда, з них нині працює лише два – на Михайлівській та на набережній у міському парку. Зокрема, останній вже місяць щодень працює з 10-ї до 20-ї години. За словами директора КП «Парк», такий фонтан доволі економний, тому нарікання від деяких містян, на кшталт «спускають гроші до каналізації» недоречні.

«На сьогодні вся та водичка, яка використовується у нас в фонтані, у зворотному напрямку сходить і потрапляє у приймач. Там водичка збирається, стоїть насос, за допомогою якого вона повертається назад у фонтанчик», - розповідає директор КП «Парк» Сергій Бондар.

Разом із тим, директор КП «Парк» наголошує: утримують фонтан виключно коштом підприємства.

«Не з коштів бюджету, ні з людських, громадських коштів, а за власний кошт. Це зворотна вода, і за рахунок цього воно особливо не б’є по кишені», - говорить директор КП «Парк».

Більше клопоту, зізнається, додає недбайливе ставлення відпочивальників. Тому закликає і дітей, і батьків бути пильнішими, аби не засмічувати системи фонтану.

«Діти не розуміючи, або і батьки можуть не казати, що так робити не можна, кидають камінчики. Бувають пісочок, землю. Тому що тут трава, яка скошується, і те листя, яке опадає, ми швидко прибираємо, щоб воно не забивалось. Періодично, два рази на тиждень, ми його очищаємо», - зауважує директор КП «Парк» Сергій Бондар.

Що ж стосується третього фонтану, який знаходиться у районі Маликова, то він поки не працює через будівельні роботи на Польському бульварі. Втім, в управлінні комунального господарства запевняють: він у робочому стані, і як тільки завершиться реконструкція бульвару, його одразу запустять.

«Його ніхто не пошкодив, сподіваюсь, і він буде готовий разом із завершенням робіт на бульварі і його також можна буде включити», - каже начальник управління комунального господарства Житомирської міської ради Олександр Марцун.

Складніша ситуація з фонтаном на Новому бульварі, який мав запрацювати ще в серпні 2021 року. Проте, щоб його зробити потрібні чималі гроші, а в умовах воєнного стану це не ті витрати на які потрібно направляти бюджетні гроші – роз’яснює керівник профільного управління Олександр Марцун.

«Коли робили Новий бульвар, то зробили тільки саму чашу. Обладнання тоді не закупили. Хотіли закупляти цього року, але йде критика, що витрачаються бюджетні кошти на об’єкти благоустрою під час воєнного стану, і їх (кошти) зняли», - підсумовує Олександр Марцун.

Відео літньої Михайлівської з розвагами у фонтані, зняте 13 липня цього року, дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі з 1 травня 2023 року планували запустити шість фонтанів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фонтан набережна Боднар парк Марцун 
Матеріали по темі