Місто

В Житомирі теплокомуненерго встановлює за бюджетні кошти загальнобудинкові лічильники та пояснює, як це вплине на платіжки

22 August 2023, 13:17

«Житомиртеплокомуненерго» взялося переоснащувати внутрішньобудинкові системи опалення в житлових будинках, аби об’єктивно прораховувати вартість тепла та його перерозподіл. Мова йде про встановлення понад 300 лічильників теплової енергії.

«Ми повинні згідно про комерційний облік встановити 322 вузли обліку, щоб об’єктивно прораховувати вартість тепла і перерозподіл тепла внутрішньобудинкових мереж. Тому що там діє автономне опалення, місця загального користування. Ми повинні зробити правильний об’єктивний розподіл. У нас є постанова №315, яка не досить коректно розподіляє обсяг місць загального користування від 10% до майже 30%. Будуть стояти два будинки поруч і будуть відрізнятися роком випуску і може бути халепа, що один сплачує 10%, а інший 30% за місця (місця загального користування) і це некоректно. Тому ми хочемо встановити усі вузли обліку», - роз’яснює директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

Кошти на реалізацію програми виділили з міського бюджету, втім їх недостатньо, - зауважує Дмитро Рогожин.

«З приблизно 40 млн грн, які потрібні для встановлення, виділили 25 млн грн», - розповідає директор КП «Житомиртеплокомуненерго».

Окрім недофінансування, процес встановлення лічильників уповільнює і брак відповідних фахівців.

«Дуже важко іде ця програма, тому що багато людей проходять військову службу і важко сформувати підрядну групу. Для того, щоб встановити 322 лічильники потрібно приблизно 1400 чоловікоднів. Це величезний обсяг роботи - залізти в підвали, зробити врізки, зробити електричний і технологічний доступ», - каже Дмитро Рогожин.

Однак попри все, зауважує директор теплокомуненерго, будуть робити усе можливе, аби реалізувати проєкт до кінця року.

«Зараз перші 60 лічильників ми робимо, договори виконуються. Роблять цю роботу сім підрядників. Рухаємось і будемо рухатись до кінця року», - підсумовує директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

Нагадаємо, рішенням виконкому від 1 лютого житомирським малоповерхівкам, що не мали теплових лічильників, перераховували платіжки за опалення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: теплокомуненерго Житомиртеплокомуненерго лічильник Рогожин 
Матеріали по темі