Влада

Уряд спростив процедуру отримання статусу УБД: потрібна лише одна довідка

23 August 2023, 09:42

Процедура отримання статусу учасника бойових дій стала простішою – Кабінет міністрів підтримав розроблений Міноборони проект постанови про внесення змін до Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков – інформує 22 серпня пресслужба Міноборони.

Оновлений підхід передбачає спрощену процедуру отримання статусу учасника бойових дій завдяки зменшенню кількості необхідних документів.

«Тепер для звернення до відповідних комісій із визначення статусу учасника бойових дій достатньо надавати лише одну довідку про безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією рф проти України. Ця довідка повинна містити інформацію про документи, які підтверджують участь особи у відповідних заходах, і саме вона стане основою для присвоєння статусу учасника бойових дій. Цей крок значною мірою допоможе звільнитися від зайвої бюрократії і прискорити процедуру визнання внеску у захист України та присвоєння їм статусу учасника бойових дій», - прокоментував Олексій Резніков.

Таким чином зазначені зміни значно полегшать та пришвидшать доступ до передбачених законодавством пільг та гарантій захисникам та захисницям, які боронили та боронять незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.

Нагадаємо, з 1 грудня 2022 року у Міноборони, ЗСУ, ГУР МО та ДССТ почали працювати комісії з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій військовослужбовців Збройних Сил України.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2022 року перший заступник міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун розповідав про соціальні гарантії, якими можуть скористатися учасники бойових дій і члени їхніх родин, а також сім’ї полеглих Захисників і Захисниць, та передбачену з 1 січня 2023 року одноразову грошову допомогу особам, які мають особливі заслуги перед Україною.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Міноборони УБД ветеран резніков КМУ 
Матеріали по темі