Події

Засумувала за радянським союзом: в селищі неподалік Житомира СБУ викрила ще одну прихильницю «руського міра»

28 August 2023, 12:29

На Житомирщині СБУ викрила прихильницю «руського міра», яка захоплювалася у соцмережах комунізмом та російськими окупантами.

Про це 28 серпня повідомляє управління СБУ в Житомирській області.

«Співробітники СБУ викрили ще одну прихильницю російської військової агресії, яка прославляла у забороненій в Україні соцмережі злочинні дії окупаційної армії і поширювала заборонену символіку тоталітарного режиму. Як встановлено під час досудового слідства, прибічницею російської федерації та «лобісткою» радянщини виявилася жителька містечка поблизу Житомира. Ще до повномасштабного вторгнення держави-агресора жінка систематично розміщувала в «Однокласниках» так звані «ностальгічні» дописи із антиукраїнськими наративами, популяризацією комуністичного тоталітарного режиму і закликами до відновлення срср. Після початку великої війни фігурантка продовжила поширювати в мережі заборонену в Україні радянську символіку та маніпулятивні лозунги, які рф традиційно використовує для ведення інформаційної війни проти нашої держави.

У них, серед іншого, стверджувалося, що вояки рф нібито «знову звільняють Європу від фашизму», а російська збройна агресія представлялася як українська громадянська війна, відповідальність за розв’язання якої покладалася на керівництво нашої держави.

Ініційовані спецслужбою лінгвістичні дослідження підтвердили наявність протиправного контенту у публікаціях зловмисниці », - йдеться в повідомленні.

На підставі зібраної доказової бази слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за:

- ч.ч.1 та 2 ст.436-1 (поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів),

- ч.2 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Викриття протиправної діяльності здійснили співробітники СБУ в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Нагадаємо, 24 серпня в управлінні СБУ інформували, що в Житомирі викрили викладачку ліцею на запереченні збройної агресії рф: переконувала колег, що українські військові самі бомблять свою інфраструктуру.

Як повідомляв Житомир.info, 8 серпня 2023 року СБУ інформувала про викриття пари прихильників «руського міра» - житомирянки і коростенця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ агітація колаборант глорифікація 
Матеріали по темі