Події

У райцентрі Житомирської області пенсіонерка, аби «відмазати» доньку від вигаданої ДТП зі збитками, віддала майже 70 тис. грн шахраям

28 August 2023, 13:15

У Коростені пенсіонерка, «рятуючи» доньку, віддала шахраям майже 70 тисяч гривень: поліція проводить розслідування.

Про це 28 серпня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на Коростенське районне управління поліції.

«Увечері 25 серпня до правоохоронців звернулась 85-річна містянка, яка розповіла, що вдень невідомий чоловік телефоном повідомив про потрапляння її доньки у ДТП у м. Києві. За словами співрозмовника, необхідно було терміново відшкодувати завдані збитки, аби уникнути відповідальності. Відтак пенсіонерка, не перевіривши чи це насправді так, віддала «кур’єру» всі свої заощадження: 30 тисяч гривень та ще тисячу доларів США. Лише згодом жінка зателефонувала доньці та дізналася, що та не потрапляла у ДТП і допомоги рідних не потребувала», - йдеться в повідомленні.

Слідчі Коростенського райуправління поліції розпочали досудове розслідування за ст. 190 (Шахрайство) КК України та встановлюють причетних.

Водночас поліцейські вкотре нагадують, що у разі отримання дзвінків із невідомих мобільних про негаразди у ваших рідних чи знайомих дотримуйтеся простих правил:

- по-перше, уточніть конкретні відомості: де й з ким вони зараз знаходяться (яка саме лікарня чи відділок поліції, номер чергового лікаря тощо):

- по-друге, обов’язково особисто зателефонуйте до рідних або близьких та уточніть всю інформацію;

- по-третє, у жодному разі не передавайте та не переказуйте гроші незнайомцям, які обіцяють «залагодити проблему». Зверніть увагу: якщо вас кваплять, вимагають негайно сплатити необхідну суму та погоджуються навіть на меншу, не дають змоги спокійно обміркувати ситуацію – ви 100% спілкуєтеся з шахраями.

Нагадаємо, 12 серпня у поліції інформували про 81-річну жителька Коростеня, яка переказала шахраям понад 100 тисяч гривень за порятунок доньки, яка потрапила в ДТП.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство пенсіонер пенсіонерка донька кур'єр 
Матеріали по темі