Економіка

Овруцька громада Житомирщини виставила на приватизацію два об’єкти нерухомості

30 August 2023, 11:13


Овруцька міська рада виставила на державні онлайн-аукціони для приватизації нежитлове приміщення – аптеку. Торги в державній електронній системі Прозорро.Продажі відбудуться 4 вересня.

Аптека, яку громада пропонує приватизувати в Овручі, розташована по вул. Тараса Шевченка, 98/11. Це приміщення площею майже 794 квадратні метри. Територія обладнана під’їзними шляхами, є всі необхідні інженерні комунікації. Несучі конструкції та огорожа — у задовільному стані. Стартова ціна – 1,5 млн грн.

10

Також в Овручі пропонують приватизувати нежитлові будівлі господарчого корпусу на вул. Київська, 127-Є. Йдеться про одноповерхову будівлю (майже 382 квадратні метри) та три погреби. Загальна площа об’єкта – 452,3 квадратні метри, стартова ціна – 509,8 тис. грн.

11

Усі охочі позмагатися за обʼєкт на онлайн-аукціоні з приватизації можуть подавати заявки через акредитовані в системі Прозорро.Продажі майданчики до 3 вересня включно.

Мала приватизація державного та комунального майна відбувається через державні е-аукціони Прозорро.Продажі. Йдеться про нерухомість, підприємства, балансова вартість яких не перевищує 250 млн грн.

Приватизація державного майна через торгову систему допомагає наповнювати держбюджет, а кошти від комунальної власності – місцеві. До прикладу, від початку повномасштабного вторгнення таким чином місцеві бюджети Житомирщини заробили понад 62 мільйони гривень.

Взяти участь в е-аукціонах може кожен, хто має на це визначене законодавством право. І приватизувати за ринковими цінами унікальну нерухомість, яку виставляє держава або громада.

Щоби приватизувати об’єкт державної або комунальної власності, потрібно зареєструватися на одному з майданчиків, акредитованих в електронній торговій системі Прозорро.Продажі та підготувати пакет документів. Тоді ви можете подати заявку на участь у торгах за об’єкт, який вас зацікавив, і запропонувати ціну. Також учасники повинні сплатити гарантійний (20% від стартової ціни лота) і реєстраційний (1340 грн) внески.

Для переможця гарантійний внесок зараховується в оплату за актив, ціна якого визначається на електронних торгах. Після перевірки документів переможця та формування протоколу майбутній власник протягом 20 робочих днів сплачує на рахунок органу приватизації вартість об’єкта, підписує договір купівлі-продажу. Перераховані гроші надійдуть до державного або місцевого бюджету.

Для держави та органів місцевого самоврядування приватизація – це можливість збільшити надходження до бюджетів і залучити інвестиції, а для підприємців – реальний шанс втілити свою бізнес-ідею.

За оновленнями на ринку об’єктів приватизації можна стежити у телеграм-каналі ФДМУ, на сторінках ФДМУ та Прозорро.Продажі у Facebook.

*Цю статтю створено завдяки підтримці американського та британського народів через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Управління закордонних справ, Співдружності та розвитку (UKaid). Погляди авторів, висловлені в цих публікаціях, не обов’язково відображають погляди USAID, уряду США, UKaid або уряду Сполученого Королівства.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: приватизація Овруч 
Матеріали по темі