Влада

У Житомирі на базі університету планують відкрити Центр ментального здоров’я

31 August 2023, 09:16

В межах Всеукраїнської програми «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською, планується відкриття Центру ментального здоров’я у місті Житомир, адже, за даними МОЗ, не менше ніж 15 мільйонів громадян України відчувають погіршення психоемоційного стану різного ступеня важкості.

Про це 30 серпня повідомила пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації.

«29 серпня у Житомирському державному університеті імені Івана Франка відбулася зустріч першої заступниці начальника Житомирської ОВА Наталії Остапченко з ректоркою університету – Галиною Киричук. Також участь у заході взяли директорка Департаменту соціального захисту населення Житомирської ОВА Олена Грищук та регіональна координаторка і радниця голови ОВА з ментального здоров‘я Ірина Гладка. Основна мета зустрічі – визначити способи та методи сприяння культурі піклування про ментальне здоров’я в українському суспільстві. Крім цього, організатори намагалися визначити надійні інструменти для збереження внутрішнього стану громадян», - йдеться у повідомленні.

Центр ментального здоров’я, що буде діяти в межах Житомирського державного університету, обіцяє стати місцем, де будуть надаватися різноманітні психологічні послуги. У планах – ігрова терапія для дітей, індивідуальні та групові консультації.

Також на базі соціально-психологічного факультету університету організовуватимуться безкоштовні вебінари для працівників інтернатних закладів.

«Центр ментального здоров’я в місті Житомир стане не тільки місцем надання психологічної підтримки, але й символом прагнення допомогти громадянам зберігати гармонію свого внутрішнього світу», - наголошують в ОВА.

Як повідомляв Житомир.info, 18 серпня 2023 року Мінветеранів інформувало про відкриття Центр ветеранського розвитку в держуніверситеті «Житомирська політехніка».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЖДУ ментальне здоров’я ОВА психолог  
Матеріали по темі