Суспільство

Як вибухотехніки поліції з Житомирської області вже понад місяць розміновують деокуповані території Харківщини

1 September 2023, 09:35

Спецпризначенці Житомирщини продовжують розміновувати східну Україну.

Про це 31 серпня повідомляє відділ комунікації поліції житомирської області.

Зазначається, що інспектори-вибухотехніки роти поліції особливого призначення ГУНП в Житомирській області вже понад місяць очищують деокуповані території Харківщини від небезпечних предметів. Сотні квадратних кілометрів, де донедавна вирувало життя, вщент закладені вибухівкою, тому кожен клаптик землі потрібно ретельно перевіряти.

«До такої роботи готувалися, тому немає часу на страх та емоції, лише чіткість дій та виваженість. Ми бачимо зруйновані селища, деякі – стерті з лиця землі, навіть доріг вже немає, але тішить одне, що це вже наша, звільнена захисниками територія», – розповідає поліцейський, який разом з колегою працюють над розмінуванням.

Щоденно поліцейські виявляють та знешкоджують протипіхотні та протитанкові міни, авіаційні бомби, мінометні снаряди, які нерозірваними залишилися в землі. Тому кожен крок вибухотехніків – на вагу життя.

Нагадаємо, 9 серпня в ОВА інформували, що вже понад місяць на деокупованій території Херсонщини працює група піротехніків ДСНС з Житомирщини, це була 4 хвиля ротації вибухотехніків.

Як повідомляв Житомир.info, 27 січня 2023 року вибухотехніки поліції з Житомирської області показали, як розміновують території на Херсонщині

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розмінування піротехнік вибухотехнік вибухівка боєприпас міна Харківщина 
Матеріали по темі