Місто

Перші рішення про компенсацію за зруйноване росіянами житло в Житомирі: комісія затвердила 15 заяв містян

1 September 2023, 11:57

У Житомирі 15 містян отримають компенсацію за знищене житло, комісія розглянула 16 заяв.

Про це 1 вересня на позачерговому засіданні виконкому Житомирської міськради розповів начальник управління житлового господарства Андрій Гуменюк.

«31 серпня відбулося засідання комісії. Комісія все ретельно опрацювала – було розглянуто 16 заяв, (одну було знято на довивчення) на загальну суму 15 млн грн. Відповідно до 600 постанови, 14 з них – це шляхом видачі житлового сертифіката і одна заява – шляхом фінансування будівництва. Хочу окремо зауважити, що на сьогодні технічно неможливо сформувати житловий сертифікат Розробники реєстру на сьогодні працюють над програмним забезпеченням, обіцяють орієнтовно десь на протязі двох тижнів, що дана функція запрацює. Даним проєктом рішення пропонується затвердити рішення комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій», - прокоментував начальник управління житлового господарства Андрій Гуменюк.

Також Андрій Гуменюк пояснив, від чого залежить сума нарахування компенсації за зруйноване житло. Зокрема, він виділив кілька сталих коефіцієнтів: розташування, кількість кімнат, рік забудови і найбільш вагоме – площу знищеного об’єкта нерухомого майна.

За інформацією начальника управління житлового господарства найбільша сума компенсації по поданих заявах складає 1, 6 млн грн, найменша – 595 тис. грн

Нагадаємо, станом на 22 серпня у Житомирі надійшло вже 14 заяв для розгляду щодо надання компенсації за зруйноване житло. У міськраді розповідали, що очікують близько 100 заяв про зруйнування квартир і зазначали, що ще 16 – за знищені приватні будинки.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 11 серпня 2023 року в Житомирській громаді з 66 заяв на отримання компенсації за пошкоджене житло була не розглянута лише одна. А 22 серпня 2023 року під час позачергового засідання виконкому прийняли рішення про надання компенсації ще 7 родинам за пошкоджене житло.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: житло компенсація зруйноване житло Гуменюк 
Матеріали по темі