Події

На Хмельниччині затримали двох «гастролерів» з Житомирської області, які обікрали будинок в одному з сіл

2 September 2023, 09:59

На Хмельниччині оперативники впродовж 2-х годин затримали гастролерів з Житомирської області, які обікрали приватний будинок.

Про це 30 серпня повідомив сектор комунікації поліції Хмельницької області.

Зазначається, що поліцейські отримали важливу інформацію про крадіїв завдяки пильності сусідів потерпілої, то ж у їх швидко «вирахували» і затримали.

Так, 29 серпня, близько 14:00 години на лінію «102» надійшло повідомлення про те, що невідомі особи обікрали приватний будинок у с. Маків на Дунаєвеччині. Зловмисники винесли з будинку ювелірні вироби на суму близько 100 тис. грн.

«Злодіїв помітив сусід потерпілої і намагався їх наздогнати. Проте ті були на автівці, яку заховали неподалік. Та чоловік передав усю необхідну інформацію правоохоронцям. Завдяки камерам відеонагляду оперативники відслідкували маршрут зловмисників. І, незважаючи на те, що вони навіть змінили автомобіль, поліцейські розшукали і затримали крадіїв у Кам’янці-Подільському приблизно за дві години після вчинення злочину. Викрадені прикраси у них вилучили», – йдеться у повідомленні.

Злодіями виявились двоє мешканців Житомирщини віком 30 та 27 років. Чоловіки раніше вже неодноразово притягувались до кримінальної відповідальності за майнові злочини.

За фактом крадіжки слідчі Камֹ’янець-Подільського райуправління поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 5 до 8 років ув’язнення.

Наразі вирішується питання про оголошення затриманим підозри та обрання їм запобіжного заходу. Правоохоронці перевіряють чоловіків на причетність до вчинення аналогічних злочинів в інших регіонах держави.

Як повідомляв Житомир.info, 3 липня 2023 року поліція розповідала про крадіжку в Житомирі: з оселі 65-річної жінки майстер з ремонту поцупив ювелірні вироби й одразу продав награбоване. За кілька днів правоохоронці розшукали 40-річного підозрюваного. Чоловік визнав свою провину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка ювелірні вироби прикраси Хмельницька область  
Матеріали по темі