Події

Збив двох велосипедистів і втік: у Житомирській області затримали нетверезого водія, причетного до смертельної ДТП

2 September 2023, 15:50

У Звягельському районі Житомирської області 1 вересня автомобіль збив двох велосипедистів, один з них не вижив. Водій з місця ДТП поїхав, однак правоохоронці його розшукали. Молодий чоловік був нетверезим.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

Так, увечері 1 вересня до поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду, що сталася поблизу с. Дубрівка. На місце події прибули поліцейські.

«Як з’ясувалось, до правоохоронців зателефонував один із потерпілих. 53-річний чоловік розповів, що він разом зі своїм знайомим рухались автодорогою на велосипедах, аж рапортом невідомий на автомобілі здійснив наїзд на них та поїхав геть», – йдеться у повідомленні.

Від отриманих травм другий велосипедист, 35-річний житель Дубрівської громади, загинув на місці події.

Тож поліцейські негайно розпочали пошук водія і самого транспортного засобу, причетного до правопорушення.

Провівши низку заходів, вони встановили марку автівки, якою керував порушник, – Volkswagen. Потому правоохоронці розшукали і водія – 21-річного жителя Дубрівської громади. Він перебував за місцем проживання.

Під час спілкування із молодиком поліцейські помітили, що він перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Результат освідування – 2,60 проміле алкоголю в крові.

Слідчі затримали хлопця у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.

Нині розпочато кримінальне провадження за ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) ККУ. Триває встановлення всіх обставин.

Причетному може загрожувати до 10 років ув’язнення.

Як повідомляв Житомир.info, 1 вересня 2023 року в селі Левків Глибочицької громади Житомирського району перекинувся трактор: 20-річний водій отримав тілесні ушкодження. А пасажир, його 46-річний батько, загинув.

А в ніч на 2 вересня 2023 року на вулиці Покровській у Житомирі автомобіль BMW врізався в електроопору та дерево, а потім перекинувся на бік у кювет і загорівся. 19-річний водій загинув.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія велосипедист Дубрівка нетверезий водій п’яний водій сп’яніння  
Матеріали по темі