Влада

За рішенням місцевої влади будуть проводити вибіркові перевірки безоплатного розміщення ВПО в межах проєкту «Прихисток»

3 September 2023, 10:57

Уряд удосконалив механізм компенсації витрат за прихисток переселенців.

Про це 1 вересня повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Кабмін вніс зміни до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб у межах реалізації проєкту «Прихисток». Відповідний проєкт Постанови був розроблений Мінреінтеграції. Цим документом врегульовано механізм опрацювання даних з помилками, наданих охочими безоплатно розмістити у своїх житлових приміщеннях внутрішніх переселенців. А також – етапи опрацювання таких даних та їх повторного направлення для забезпечення виплат компенсації. Крім того, передбачено, що перевірки наданих особами відомостей і факту безоплатного розміщення ВПО проводитимуться вибірково – за рішенням органів місцевого самоврядування. Інформація щодо отриманих результатів щомісячно надсилатиметься до Мінреінтеграції й Товариства Червоного Хреста України», - йдеться у повідомленні.

В міністерстві нагадують, що компенсація витрат за прихисток переселенців виплачується за рахунок коштів ТЧХУ. Крім власників житла або їхніх представників, вона може надаватися орендарям житла державної або комунальної власності.

Раніше Уряд визначив Мінреінтеграції відповідальним виконавцем проєкту «Прихисток». Наразі Міністерство є держателем інформаційно-аналітичної системи обліку даних, пов’язаних із компенсацією за безоплатне тимчасове розміщення ВПО.

Нагадаємо, Кабінет міністрів прийняв постанову, якою з 1 вересня 2022 року запровадили цифровізацію процесів, пов’язаних з виплатою компенсації за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб у межах програми «Прихисток».

Як повідомляв Житомир.info, станом на кінець серпня 2023 року в Житомирській області знайшли прихисток більше 63 тисяч внутрішньопереміщених осіб, найбільше – з Донецької області, в Житомирській міській територіальній громаді проживало близько 11 тисяч ВПО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінреінтеграції переселенці ВПО Прихисток житло перевірка  
Матеріали по темі