Місто

За проєкт житлового комплексу для переселенців у Житомирі УКБ заплатить 1,5 мільйони

4 September 2023, 13:18

Управління капітального будівництва Житомирської міської ради уклало договір на виконання проєктних робіт по об’єкту: «Нове будівництво житлового багатоквартирного комплексу призначеного для проживання внутрішньо переміщених (евакуйованих) осіб за адресою: м. Житомир, провулок Червоний, 60».

Відповідна інформація оприлюднена в системі «Прозорро» 4 вересня.

Закупівлю на суму 1 млн 468 тис. 344 грн провели без використання електронної системи (без торгів можна до 1,5 млн грн). Договір з ТОВ «Проспект-Проект» був укладений 1 вересня 2023 року, роботи мають бути виконані до 20 вересня 2023 року.

ТОВ «Проспект-Проект» зареєстроване в Житомирі в січні 2015 року, статутний капітал – 10 тис. грн, спеціалізується на діяльності у сфері архітектури, засновниця – Грабчук Олександра Вікторівна, керівник – Грабчук Сергій В'ячеславович. До цього часу фірма укладала угоди на проєктування лише з департаментом регіонального розвитку Житомирської ОДА в 2018-2019 роках і один в 2021 році.

Зауважимо, що саме «Проспект-проект» ще на початку листопада 2022 року оприлюднило 3D-модель передпроєктної пропозиції будівництва житла для переселенців та ДНЗ в Житомирі по провулку Червоному, 60.

Скриншот з передпроєктної пропозиції

Нагадаємо, в липні цього року будівельні компанії запрошували до попередньої кваліфікації у програмі «Житло для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та відновлення звільнених міст в Україні» для участі у тендері на будівництво житла для ВПО у Житомирі по провулку Червоному. Фінансувати проєкт вартістю 8 млн євро буде НЕФКО та ЄС. Початок робіт запланований на 4-й квартал 2023 року.

Нагадаємо, від початку 2023 року в Житомирі очікували європейський грант в розмірі 8 млн євро на будівництво житла для переселенців по провулку Червоному: там мають звести чотириповерхові будинки на майже 110 квартир, станом на початок березня 2023 року УКБ проводило консультації з проєктними організаціями і шведською стороною НЕФКО щодо цього проєкту. Наприкінці травня цього року виконком надав дозвіл на видалення 15 дерев по провулку Червоному – на ділянці майбутнього будівництва житла для ВПО.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 24 жовтня 2022 року вирішили розділити земельну ділянку площею 2 га по провулку Червоному на дві частини: одну віддати під будівництво житла для ВПО, а на іншій побудувати дитсадок, якого потребує мікрорайон Маликова.

Крім цього, модульне містечко для переселенців роблять у селі Вереси Житомирської громади, заселити людей туди планували восени 2023 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: житло ВПО переселенці проєкт УКБ закупівля пров.Червоний 
Матеріали по темі