Події

Службові особи через врізку в трубу викачували спирт зі спиртзаводу в Житомирській області – орієнтовно по 10 тонн щодоби

6 September 2023, 17:32

У Житомирській області службові особи за допомогою налагодженої схеми викачували з спиртзаводу необлікований етиловий спирт.

Про це 6 вересня повідомила пресслужба Бюро економічної безпеки України.

«Детективи встановили, що за допомогою врізаної труби, в обхід спиртовимірювального лічильника, спирт викачували за межі заводу – орієнтовно по 10 тонн щодоби. Продукцію зберігали у складському приміщенні неподалік та реалізовували по всій території України. У податковому та бухгалтерському обліках така діяльність не відображалась. За результатами обшуків було вилучено з незаконного обігу рідину з характерним запахом спирту, транспортні засоби, чорнові записи та фінансово-господарську документацію підприємства. Орієнтовна вартість вилученого – 10 млн гривень», - йдеться у повідомленні.

Наразі встановлюються збитки завдані підпільним виробництвом спирту. Відпрацьовується інформація про можливе сприяння незаконній діяльності працівників одного з контролюючих органів.

Також детективи БЕБ ініціювали анулювання ліцензії на виробництво етилового спирту та проведення службової перевірки працівників Державної податкової служби щодо неналежного виконання покладених на них функціональних обов’язків за місцем розташування податкового поста.

Досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, у травні цього року ТОВ «Агрохолдинг «Хортиця» стало переможцем аукціону з продажу Коростишівського спиртового комбінату, запропонувавши за дві дільниці (у Коростишеві та в Андрушівці) 20 млн 777 тис. 778 грн.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2021 року на аукціоні продали Липницького спиртового заводу, що знаходиться на території колишнього Лугинського району Житомирської області: за не працююче підприємство єдиний учасник аукціону запропонував 21,9 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: БЕБ спиртзавод спирт збитки 
Матеріали по темі