Місто

У Житомирі знову з’явилися рекламні банери вздовж доріг, які мали б негайно демонтовувати

7 September 2023, 10:28

У Житомирі після кількарічної перерви знову почали з’являтися рекламні банери на турнікетах вздовж доріг, хоча такий вид реклами в місті заборонений.

Про це на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради 6 вересня повідомив мер Сергій Сухомлин.

«В нас почала з’являтися реклама на турнікетах, банери знов почали розміщувати. 22 штуки вже нарахували. Декілька років пройшло, люди вже звикли (що такої реклами немає), але може нові суб’єкти господарювання не знають про ці правила. Тут потрібно УЗГ (управління по зв’язках з громадськістю) висвітлити і концепцію нагадати, і як відбувається узгодження реклами», - сказав Сергій Сухомлин.

Управління виконало доручення мера, розмістивши відповідний допис на Facebook-сторінці Житомирської міської ради.

Нагадаємо, у вересні 2017 року виконавчий комітет ухвалив рішення «Про демонтаж тимчасових споруд та банерів на турнікетах/парканах в м. Житомирі», а в грудні 2018 року доповнив його пунктом про те, що у разі виявлення самовільного розміщення на турнікетах/парканах банерів, а також тимчасових спеціальних виносних конструкцій, ці засоби зовнішньої реклами визнаються такими, що підлягають негайному демонтажу. Знімати банери мають працівник КП «Інспекція з благоустрою м.Житомира».

Як повідомляв Житомир.info, з січня 2013 року влада Житомира перестала видавати і продовжувати дозволи на розміщення рекламних банерів на парканах вздовж доріг, мотивуючи це неестетичним виглядом рекламних носіїв. У вересні 2015 року тоді ще перший заступник мера Житомира Сергій Сухомлин розповідав, що рік пішов на те, щоб прибрати рекламу на парканах вздовж доріг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком реклама банер. зовнішня реклама турнікет Сухомлин 
Матеріали по темі