Влада

Мер розповів, як влада Житомира допомагає військовому шпиталю

15 September 2023, 12:26

З міського бюджету виділяють кошти на допомогу Житомирському військовому шпиталю, сумарно вже виділено майже 6 млн грн.

Про це 14 вересня 2023 року в програмі «Діалоги» на Житомир.info повідомив мер Сергій Сухомлин, відповідаючи на питання житомирян.

«Госпіталь належить Міністерству оборони, і ми, на жаль, навіть якщо хочемо, то не можемо закрити всі потреби Міністерства оборони. В наших лікарнях також лікуються і лікувалися хлопці після поранень, і нам треба за рахунок свого бюджету давати їм нормальні умови, робити розширення відділень, купувати нове обладнання. В нас було декілька звернень від госпіталю, по всім цим зверненням ми надали субвенцію (з міського бюджету): на одній сесії надали 2 млн грн, на останній сесії, яка була 30 серпня, ще 3 млн грн. І ще була сума приблизно 1 млн грн саме на обладнання: обговорювали з начальником шпиталю Серебряковим саме обладнання, яке допомагає відновленню кінцівок», - розповів Сергій Сухомлин.

Нижче – відео з соцмереж, яке викликало хвилю претензій до місцевої влади щодо умов лікування військових

Нагадаємо, 30 серпня на позачерговій сесії міської ради з бюджету Житомира знову виділили кошти на допомогу ЗСУ – для закупівлі дронів, пікапів, снайперських гвинтівок. Тоді ж мер говорив про виділені кошти на допомогу двом військовим шпиталям.

Як повідомляв Житомир.info, за рік і вісім місяців від початку повномасштабного російського вторгнення (24 лютого 2022 року) на допомогу військовим Житомир спрямував 1,2 млрд грн, що становить 20% міського бюджету.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: госпіталь Сухомлин лікування військовий бюджет субвенція 
Матеріали по темі